Haiti set gennem en Scientology Frivillig Hjælpers øjne

Næsten tre uger efter at jordskælvet på 7,0 ødelagde byen Port-au-Prince, fortsætter læger, sygeplejersker og andre lægelige medarbejdere kampen for at redde livet på ofrene for katastrofen. Teams af Scientology Frivillige Hjælpere yder støtte til de lægelige teams på General Hospital og University of Miami Hospital-teltet, som var sat op ved lufthavnen i Port-au-Prince, idet de hjælper med alt fra distribution af mad og vand til rengøring og forbinding af sår, hjælper læger på intensivafdelinger og operationsstuer og giver moralsk støtte til ofrene.

Nicole, en Scientology Frivillige Hjælper fra Los Angeles, tog af sted den 22. januar med et fly, der var chartret af Scientology Kirken, til at transportere læger, sygeplejersker og EMTs til Haiti med Frivillige Hjælpere til logistisk støtte. På hendes første dag der, blev hun bedt om at hjælpe til på Port-au-Prince General Hospital, men Nicole blev forskrækket over at se, at alle patienterne var blevet flyttet ud af bygningen på fortovet eller græsset og lå der på tæpper eller frakker. Trods muligheden for komplikationer fra uhygiejniske forhold, var sandsynligheden for, at hospitalet kollapsede på grund af skader forårsaget af jordskælvet og de følgende rystelser, en endnu større trussel mod patienternes overlevelse.

Næsten hver eneste patient Nicole så, havde åbne, blødende sår. De fleste havde amputationer eller var vansirede på anden måde. Inspireret af læger og sygeplejerskers hengivenhed, påtog Nicole sig enhver opgave, der vil kunne frigøre det professionelle lægepersonale, så patienterne kunne få mere behandling. ”Jeg vaskede patienter, og gav de patienter mad, der ikke selv kunne spise. Jeg masserede muskler, der var svundet ind. Jeg fik folk til at synge, for at få humøret op.”

Nicole vil aldrig glemme den patient, hun kaldte ”mirakelmanden”, et navn hun gav ham, fordi kun et mirakel kunne have holdt hans afmagrede, maddikebefængte krop i live. Han ænsede ikke sine omgivelser og kunne ikke spise sin mad, så Nicole fandt babymad, som hun blandede med vand, og gav ham det gennem en sprøjte. Hun holdt ham, sang for ham, og prøvede at gøre ham opmærksom på verden omkring ham.

Pludselig så hun ham fokusere. Hans øjne var ikke længere tomme, han begyndte at tale. Han kaldte hende ”søster”, fortalte hende, at han ikke havde nogen andre i verden – hun er hans søster nu. Han bad Nicole om at komme tilbage næste dag, og han ville være der og vente på hende – han havde besluttet sig for at leve.

Over 100 Frivillige Hjælpere har hjulpet i Haiti sammen med Scientology katastrofeberedskabsholdet, arbejdet på hospitaler, uddelt mad, vand og medicin, og de har givet en hvilken som helst anden nødvendig hjælp til det lægelige personale og andre humanitære grupper for at bringe hjælp til befolkningen i Haiti.