Scientology katastrofeberedskab: Hjælp til ofre i byer, der blev ødelagt af sidste uges tornadoer

MAYFIELD, KENTUCKY
20. december 2021

Scientology Frivillige Hjælperes hovedkvarter i Los Angeles opmuntrer uddannede Frivillige Hjælpere til at reagere på en af de mest ødelæggende amerikanske tornadoer, der er blevet registreret. Hele byer var næsten blevet udslettet fra landkortet, hvilket efterlod tusinder hjemløse.

En U-Haul lastbil fyldt med 100 generatorer, varmeapparater og propantanke, kørte op til det knaldgule telt på hjørnet af 8. og Walnut i Mayfield, Kentucky. Frivillige Hjælpere hjalp med at tømme lastbilens dyrebare indhold, som alt sammen fandt et hjem den dag sammen med de 2.900 varme måltider, som de frivillige uddelte.

En lastbil fyldt med generatorer og varmeapparater kørte op til teltet for at hjælpe med at få dem i hænderne på dem, der havde brug for dem.

Frivillige Hjælpere er ankommet til Scientology Kirkerne i Nashville, Tennessee; Cincinnati, Ohio; og Twin Cities, Minnesota. Og Frivillige Hjælpere kom til Mayfield fra Austin, Texas, på lørdagen med 4.000 donerede artikler.

Frivillige Hjælpere hjalp med at læsse lastbilen af og få disse dyrebare gaver i hænderne på familier.

Joava Good fra Draper, Utah, kom fra Scientology Kirken i Salt Lake City. Good, som repræsenterer Scientology Kirken hos VOAD (nationale frivillige organisationer aktive ved katastrofer), har været en aktiv Frivillig Hjælper, der har reageret på katastrofer siden 1978.

En pause i den næsten konstante regn giver Scientology Frivillige Hjælpere, der giver nødhjælp i Mayfield, Kentucky, tiden til at lægge presenning på taget af et hus, der var beskadiget, men ikke ødelagt.

Regnen, der bragte tornadoudbruddet, har fortsat i det meste af den sidste uge. For at løfte folks humør, besluttede Good at gøre varm kaffe og kakao tilgængelig for dem, og da hun ankom til kassen for at betale for to kaffekander, 13 pund kaffe og varm chokolade, betalte Walmart regningen.

”Det har været sådan, siden vi ankom,” siger hun. ”Generøsiteten og strømmen af hjælp er hjertevarmende.”

En af de Frivillige Hjælpere hjalp en kvinde, der var knust, da den landsby, hun havde boet i i 30 år, lige var blevet ødelagt. Ved at bruge en enkel Scientology assist, en teknik udviklet af Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard til at lindre nød ved at behandle de emotionelle og åndelige faktorer i stress og traumer, var han i stand til at bringe hende fra sorg til latter på bare et par minutter.

Det knaldgule telt i Mayfield, Kentucky, hvor Scientologys Frivillige Hjælpere giver mad og forsyninger, varm kaffe og kakao, og hvor de koordinerer aktiviteterne for deres katastrofeberedskab.

Efter anmodning fra en præst, hvis kirke blev ødelagt af tornadoen, ryddede de Frivillige Hjælpere op i gården rundt om kirken, så han kunne slå telte op for medlemmer, der havde brug for husly. Og når som helst der er en pause i regnen, farer frivillige ud for at lægge presenninger over tage på huse, der var beskadiget, men ikke ødelagt.

Ud over deres arbejde i Mayfield, Kentucky, den by, der er hårdest ramt af udbruddet, arbejder Frivillige Hjælpere også 110 km væk i Dawson Springs og Bowling Green.

Uddannede Frivillige Hjælpere, der kan deltage i katastrofeberedskabet, bør kontakte de Frivillige Hjælperes hotline på (800) HELP-4-YU eller (323) 960-1949.

Scientology Kirkens Frivillige Hjælper-program er en religiøs social service, der blev skabt midt i 1970’erne af Scientologys Grundlægger, L. Ron Hubbard.

Frivillige Hjælpere hjælper med at rydde op i gården rundt om en kirke, der blev ødelagt af tornadoen, så præsten kan stille et sikkert sted til rådighed for hjemløse menigheds­medlemmer til at sætte telte op.

En Frivillig Hjælpers opgave er at være ”en person, der som frivillig hjælper sine medmennesker til at genfinde formål, sandhed og åndelige værdier i tilværelsen”. Deres overbevisning: ”En Frivillig Hjælper lukker ikke øjnene for tilværelsens smerte, ondskab og uretfærdighed. Tværtimod er han uddannet til at tage sig af disse ting og hjælpe andre med at opnå lindring såvel som ny personlig styrke.”