Scientology Frivillige Hjælpere deler, hvordan det var at hjælpe i Mayfield på juledag

MAYFIELD, KENTUCKY
28. december 2021

De kom fra hele landet for at hjælpe en by ødelagt af tornadoen den 10. december med at fejre julen.

”Tak for at bringe noget lykke,” sagde et ældre par til en Frivillig Hjælper, da de gik hen til det knaldgule telt i Mayfield, Kentucky, på juledag. Julemanden, som kørte til Mayfield fra Scientology Kirken Nashville, var ikke forberedt på den slags reaktioner, han fik.

”Glædelig jul!” vinker en Scientology Frivillig Hjælper fra gavebordet, der er sat op i deres knaldgule telt.

”Dusinvis af børn kom forbi i dag,” sagde julemanden. Nogle børn var for generte til at komme hen til ham, men andre var ivrige efter at se, hvad han havde til dem. ”Jeg tror, forældrene var endnu mere begejstrede end børnene.”

Han blev ved med at trække ting ud af sin sæk, indtil han fik den reaktion, han ville have.

”Til en lille dreng på omtrent en meter trak jeg en tøjhest frem. Ingen interesse. Jeg trak denne halvmeter store plys-blæksprutte, der var halvt så stor, som han var, og han blev opstemt.”

Til drengens søster fandt julemanden en kæmpe batikfarvet frø. ”Hun gav den et stort knus, så snart den kom ud af sækken.”

Julemand med ven ved Scientology Frivillige Hjælperes telt i Mayfield, Kentucky.

Nogle gange, mens han stod på gaden, så han folk køre forbi og se nedslåede ud. ”Jeg vinkede til dem og sagde: ’Ho Ho Ho!’, og de kunne ikke lade være med at smile.”

En pensioneret marinesoldat donerede hundredvis af stykker legetøj til børnebordet i Frivillig Hjælper-teltet, ”så børnene ville få jul”.

”Det er som om, alle hjælper alle,” sagde han, og fjernede tårer fra sine øjne. ”Det er den bedste jul, jeg nogensinde har haft. I verdens tilstand for tiden, ud af alt dette kaos, at se, hvad folk gør for at hjælpe hinanden i stedet for at træde på hinanden – der er stadig håb for menneskeheden. Det har været en oplevelse. Jeg håber, at jeg aldrig ser sådan noget igen, men at gennemleve det og se, hvad det har gjort ved folk samt folk, der hjælper hinanden – der kommer mere godt ud af det end dårligt. Det har været en jul som ingen anden. Det handler ikke om legetøjet, det handler ikke om det, man får. Det er utroligt, hvad man kan gøre. Det har været tilfredsstillende.”

Scientology Frivillige Hjælpere bistår julemanden med at gøre julen speciel for Mayfields børn.

Ud over legetøjet og at servere en særlig middag juleaften og juledag har de Frivillige Hjælpere, der arbejder sammen med andre velgørende organisationer, serveret mere end 30.000 måltider til lokale borgere og frivillige arbejdere.

Der er brug for flere uddannede Frivillige Hjælpere. Enhver, der kan slutte sig til katastrofeberedskabet, bør kontakte de Frivillige Hjælperes hotline på (800) HELP-4-YU eller (323) 960-1949.

Scientology Kirkens Frivillige Hjælper-program er en religiøs social service, der blev skabt midt i 1970’erne af Scientologys Grundlægger, L. Ron Hubbard.

En Frivillig Hjælpers opgave er at være ”en person, der som frivillig hjælper sine medmennesker til at genfinde formål, sandhed og åndelige værdier i tilværelsen”. Deres overbevisning: ”En Frivillig Hjælper lukker ikke øjnene for tilværelsens smerte, ondskab og uretfærdighed. Tværtimod er han uddannet til at tage sig af disse ting og hjælpe andre med at opnå lindring såvel som ny personlig styrke.”