”Hjælp og venskab er det, katastrofehjælp handler om,” siger Scientologys frivillige

ST. CHARLES PARISH, LOUISIANA
26. september 2021

Mens medlemmer af Scientologys Frivillige Hjælperes katastrofeberedskab for orkanen Ida afslutter deres to uger med service i Louisiana og tager hjem til deres familier og jobs, vil de længe huske varmen, venligheden og modet blandt menneskerne i Louisiana.

Næsten en måned efter, at orkanen Ida ramte Louisiana, er St. Charles Parish endelig på vej tilbage mod det ”normale”. Skolerne skal til at genåbne, og strømmen er tilbage i mere end 90 procent af husene. Med bevidstheden om, at de gjorde en forskel, er et hold af Scientology Frivillige Hjælpere, der ankom til regionen for to uger siden, på vej hjem.

Scientology Frivillige Hjælpere i St. Charles Parish, Louisiana, savede og flyttede et stort træ, der var væltet på en families ejendom og anbragte det, hvor det kunne blive slæbt væk.

På trods af lange timer, hårdt arbejde og vanskelige forhold, ser Scientology Frivillige Hjælpere tilbage på deres tid i regionen med glade minder om de varme og imødekommende mennesker, de mødte og hjalp.

I løbet af de sidste to uger har holdet rengjort huse, der var beskadiget af oversvømmelserne, for at forhindre yderligere skader og gøre det muligt at påbegynde genopbygning og renovering. De hakkede væltede træer i stykker og fjernede dem. De trak knækkede grene ned fra træer for at forhindre dem i at falde på intetanende forbipasserende.

Scientology Frivillige Hjælpere hjalp familier i St. Charles Parish med at redde deres huse og ejendom efter orkanen Ida.

Når det var nødvendigt, gav de Frivillige Hjælpere Scientology assister – teknikker udviklet af Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard, der er blevet kendt som ”åndelig førstehjælp”. Assister hjælper folk med at overvinde tabet og forvirringen, der så ofte opleves under katastrofer.

I to uger hjalp et Scientology Frivillig Hjælper-hold i Louisiana familier, der var blevet påvirket af orkanen Ida, med at få deres liv tilbage i orden.

Efter de ankom til Louisiana, loggede Scientologys Frivillige Hjælpere på crisiscleanup.org for at finde de nabolag, der havde mest brug for hjælp. Ved at forbinde sig med Mount Zion Baptist Church fandt de ud af, hvilke menighedsmedlemmer der havde brug for hjælp. Når de færdiggjorde et projekt, havde nogen ved siden af eller på den anden side af gaden ofte også brug for en håndsrækning, som de var glade for at give.

En mand, der var bekymret over sin bedstemor, men ude af stand til at komme til regionen, arrangerede, at de frivillige skulle lægge en presenning på hendes tag over det hul, der var efterladt af et væltet træ for at forhindre, at huset blev beskadiget yderligere.

De Frivillige Hjælpere gjorde det muligt for lokale skoleinspektører at forblive fokuserede på at få deres skoler genåbnet ved at tage sig af at rydde op i deres oversvømmede hjem. ”Jeg er virkelig taknemmelig over og heldig, at I alle var generøse nok til at hjælpe mig og min familie i disse vanskelige tider,” sagde en af skoleinspektørerne.

”En kvinde, vi hjalp, ringede til os og takkede os igen og igen,” sagde Scientologisten, der ledte projektet. ”Hun sagde, at de havde ringet og ringet efter hjælp, og at ingen var kommet. Og nu da vi var her, blev hun i stand til at tage hen og besøge sine børnebørn. Vi var alle så glade for at kunne hjælpe.”

”Jeres holdmedlemmer har været i mine bønner og tanker hver dag siden vores møde ved det store træ ved Mount Zion Baptist Church,” sagde et menighedsmedlem. ”I er hver især en vidunderlig velsignelse, og I gør en forskel.”

Med omfattende skader på huse i St. Charles Parish brugte Scientology Frivillige Hjælpere to uger i regionen på at hjælpe familier med at komme sig.

Scientology Kirkens Frivillige Hjælper-program er en religiøs social service, der blev skabt midt i 1970’erne af Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard. Den udgør en af verdens største uafhængige nødhjælpsstyrker.

En Frivillig Hjælpers opgave er at være ”en person, der som frivillig hjælper sine medmennesker til at genfinde formål, sandhed og åndelige værdier i tilværelsen”. Deres overbevisning: ”En Frivillig Hjælper lukker ikke øjnene for tilværelsens smerte, ondskab og uretfærdighed. Tværtimod er han uddannet til at tage sig af disse ting og hjælpe andre med at opnå lindring såvel som ny personlig styrke.”

Deres motto er uanset omstændighederne: ”Der kan gøres noget ved det.”