Hvem er Scientologys Frivillige Hjælpere?

Det Frivillige Hjælperprogram, blev startet for mere end 30 år siden, på opfordring fra Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard.

Han bemærkede en enorm nedgang i niveauet af etik og moral i samfundet, og en deraf følgende stigning i stofmisbrug og kriminalitet. L. Ron Hubbard skrev: ”Hvis man ikke kan lide dette samfunds kriminalitet, grusomhed, uretfærdighed og vold, kan man gøre noget ved det. Man kan blive Frivillig Hjælper og hjælpe med til at civilisere det, få folk til at have samvittighed, venlighed, kærlighed for hinanden, stoppe menneskers lidelser, ved gradvist at frembringe tillid, anstændighed, ærlighed og tolerance”.

Derfor, ud over at hjælpe hvor katastrofen rammer, samarbejder Frivillige Hjælpere med lokale offentligt ansatte og hjælper dem med at forbedre tilstandene i lokalsamfundet. Deres informations- og uddannelsescentre er gule telte, der er åbne ved weekendarrangementer og udstillinger, hvor alle kan tilmelde sig et kursus eller seminar, som bliver leveret i teltet. 

Omfattende informationstavler viser det fulde udvalg af værktøjer til at løse enhver situation. Fra at hjælpe studerende med problemer eller at få stofmisbrugere af stoffer, til at lette traumer fra fysiske skader, redde problemfyldte forhold eller løse menneskelige konflikter.

Frivillige Hjælpere leverer også seminarer til politi, brandmænd og hjælpeorganisationer med lokale samfundsprogrammer, samt gennem Goodwill Tours, der rejser fra by til by med deres telte.

Så uanset om man hjælper fra et telt derhjemme, eller i en landsby 16.000 kilometer væk, lever alle Scientologys Frivillige Hjælpere efter det samme motto: ”Der Kan Gøres Noget Ved Det".

På grund af deres engagement og uddannelse, er de blevet uundværlige under de største menneskelige katastrofer – de rejser jorden rundt for at hjælpe folk, der har mistet alt i et jordskælv, en tsunami, en orkan, en oversvømmelse eller lignende.

Dette omfattede hundredvis af Frivillige Hjælpere på Ground Zero få timer efter 11. september tragedien. Det omfatter også mere end 500 frivillige fra 11 lande i Sydøstasien, i kølvandet på tsunamien, og over 900 Frivillige Hjælpere mødte op og hjalp ofrene i Louisiana og Mississippi med eftervirkningerne fra orkanerne Katrina og Rita.

På samme måde fløj Scientology Kirken og dens medlemmer ved jordskælvskatastrofen på Haiti, flyvemaskiner fløj ind lastet med nødvendig medicin og fødevareforsyninger. Ud over det, fløj de hundredvis af medicinske fagfolk og Frivillige Hjælpere ind til at hjælpe haitianerne med deres tab og genopbyggelse af deres liv.

Frivillige Hjælpere har også trænet og samarbejdet med over 1.000 forskellige grupper, organisationer og institutioner i hele verden, herunder Røde Kors, FEMA, National Guard, marinekadetter, Frelsens Hær, drengespejdere, Rotary-klubber, civilforsvar og katastrofeberedskabs-institutioner, KFUM, politi og brandvæsner i snesevis af byer samt hundredvis af nationale og regionale grupper og organisationer.