FIJI BYDER VELKOMMEN TIL FRIVILLIGE HJÆLPERE LIGE TIL TIDEN

Scientology Frivillige Hjælperes Goodwill-turné for det sydlige Stillehav besøger landsbyer over hele Fiji for at levere teknologi til at løse hverdagslivets problemer.

Scientology Frivillige Hjælpere bringer nyt håb og færdigheder til de venlige folk på Fiji-øerne efter to cykloner stryger gennem øriget.

De omkring 330 øer, der udgør Fiji, er rige på skønhed, all inclusive feriesteder, krydstogtskibe og sportsdykning såvel som turisterne, der følger med dem. Men da de Frivillige Hjælperes Goodwill-turné for det sydlige Stillehav ankom, kom de for at hjælpe dem, der hjælper andre, Fijis sande skønhed – Fijis befolkning. Turnéen havde base i Suva, Fijis hovedstad, på den største ø, Viti Levu.

VM’erne havde knapt sat foden på øen, da cyklonen Josie ramte dem, hvilket forårsagede alvorlige oversvømmelser og fire døde. Provinsens administrator bad VM’erne om en præsentation af deres nødhjælpsaktiviteter og de 19 Redskaber til livet VM-kurser. VM’erne sluttede sig til Government Roadshow – navnet på de besøg som embedsmænd foretager til fjerntliggende øsamfund for at bringe dem midler. Beboerne var stadig traumatiserede af cyklonen og blev givet Lokaliseringsassister, så de kunne observere, at omgivelserne ikke længere var farlige og være i stand til at begynde at skabe sig et nyt liv.

Provinsens administrator introducerede så VM’erne til lederen for National Katastrofestyrelsesorganisationen i byen Ba. Lige da de ankom, ramte en anden cyklon, cyklonen Keni, stedet, tog otte liv og fordrev 8.000 fra deres hjem. VM’erne gik straks til værks, ryddede op efter ødelæggelserne og leverede åndelig førstehjælp. En stammeleder havde alvorlige skader og var udmattet efter at have arbejdet timevis i oversvømmede områder for at hjælpe sit folk. Han fik Scientology assister og følte en sådan stor lettelse, at han gav VM’erne tilladelse til at gøre det samme for resten af hans folk, hvilket de gjorde. Høvdingen af Tavua, der lider af kronisk søvnløshed, oplevede en lignende lettelse og fik sin første gode nats søvn i flere år. Mens VM’erne arbejdede, blev evakueringslejre snart tømt. Rygtet om deres resultater spredte sig, og de blev inviteret til Western Division Government Roadshow på Moala Island, 160 km med båd fra Suva. Der uddannede de lokale fijianere i at levere assister og leverede Redskaber til livet-kurser.

Turnéen fortsatte med at hjælpe fijianere med at forbedre deres liv og opnå deres mål. Dette omfattede landsbyen Lawai i Lautoka, den andenstørste by på Viti Levu samt ved en metodistisk konference i landsbyen Wailotua. De besøgte også landsbyen Kade på Koro Island, uddannede en lokal fijiansk VM-gruppe og hjalp med at bygge en ny skole. På seks måneder nåede Goodwill-turnéen ud til 140.000, trænede 1.000 i VM-teknologi og lærte dem VM-mottoet: ”Der kan gøres noget ved det.”Enhver kan lave de gratis online-kurser fra Håndbog i Scientology og tage ud og hjælpe andre med teknologien.

AT GØRE NOGET
Hjælp andre til at hjælpe sig selv

I sin artikel ”Religionens indflydelse i samfundet,” skrev Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard: ”En Frivillig Hjælper er et menneske, der hjælper sine medmennesker frivilligt ved at bringe formål, sandhed og åndelige værdier tilbage i andres tilværelse. En Frivillig Hjælper lukker ikke øjnene for tilværelsens smerte, ondskab og uretfærdighed. Tværtimod er han uddannet til at tage sig af disse ting og hjælpe andre med at opnå lindring såvel som ny personlig styrke.”

Håndbog i Scientology har 19 kapitler, der hver giver en Frivillig Hjælper de nødvendige redskaber til at opnå disse mål. De er blevet gjort tilgængelige som gratis online-kurser, alle kan lave for at lære teknologien ikke kun for deres egen skyld, men for så at gå ud og hjælpe og undervise andre.

Besøg frivillighjælper.dk/training for at lave online-kurser, og kontakt os på vm@volunteerministers.org for at slutte dig til vores skare af Frivillige Hjælpere.HJÆLPER MED AT BRINGE LETTELSE

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe døgnet rundt. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.