BORGERNE I SLOVAKIETS FØRSTE BY TJENES MED ÅNDELIG TEKNOLOGI

Scientology Frivillige Hjælperes Goodwill-turné i Slovakiet opfordrer enhver til at komme ind og finde praktiske redskaber til at tackle livets problemer.

Frivillige Hjælpere tog til Nitra, Slovakiet, og gav hjælp til folk fra alle samfundslag med dens 19 Redskaber til livet-kurser.

Slovakiet er et centraleuropæisk land, der er omgivet af Polen, Tjekkiet, Østrig, Ungarn og Ukraine. Nitra, Slovakiets ældste by, er beliggende ved foden af bjerget Zobor i dalen af floden Nitra. Det er her hvor den europæiske Frivillige Hjælpere Goodwill-turné – en af de 18 Goodwill-turnéer, der rejser igennem seks kontinenter – etablerede sit karakteristiske gule telt. Hver turné, der er sponseret af Scientology Kirken, rækker ud for at tilbyde hjælp hvor som helst og når som helst, der er behov for det for folket i det område.

Med Nitras borgmesters velsignelses satte turnéen dets gule trespirede telte op på torvet i Svätoplukovo. Frivillig Hjælper-telte har paneler, der giver oplysninger om de 19 områder af livet, som VM Redskaber til livet-kurser omhandler. Disse omfatter kurser i kommunikation, stress, håndtering af konflikter, ægteskab, børn, arbejde, organisering, etik og endda løsninger til stoffer. Efter at have set panelerne kan en person så starte på et gratis kursus lige der i teltet, om ethvert emne de ønsker at henvende sig til for at håndtere deres problemer i livet. Materiale er så til rådighed til dem, som de kan vende hjem med, så de kan blive ved med at anvende det på dem selv og med andre.

Nitra-borgere af enhver overbevisning, trosretning og erhverv, og med enhver type problem, kom ind i teltet og tog af sted med løsninger og svar, de ikke havde før. Der er damen, hvis svigersøn var på ni forskellige medikamenter, hun tog af sted med hæftet om Løsninger til stoffer. En anden kvinde havde vanskeligheder i sit ægteskab og tog et hæfte om ægteskab. En anden lavede kurset om børn lige der i teltet. Tre unge studerende modtog kursus i Studieteknologi for at forbedre deres succes i klassen. Igen og igen gav Frivillige Hjælpere personlig opmærksomhed til hver persons specifikke behov.

Frivillige Hjælpere leverede også seminarer, inklusive et om den Emotionelle Toneskala. På seminaret om Tilværelsens Dynamikker delte en af deltagerne: ”Det er fedt, at hvis noget ikke er rigtigt i et område af mit liv, ved jeg nu, hvordan jeg håndterer det.” På et andet seminar om stoffer sagde en af deltagerne: ”Jeg er nu bevidst om, hvordan stoffer kan forstyrre en persons tanker og få dem til at opføre sig dårligt, som jeg har observeret med nogen i fortiden.” Et andet seminar blev leveret om Hvordan man løser konflikter, med en deltager, der med det samme håndterede en mangeårig opbragthed med en tidligere ven. ”Jeg ved nu, hvorfor en person, jeg engang havde et godt forhold til, begyndte at trække sig tilbage fra mig, og hvorfor hans holdning ændredes. Nu kan jeg håndtere det her!” sagde han.

Nitra-borgere af enhver overbevisning, trosretning og erhverv, og med enhver type problem, kom ind i teltet og tog af sted med løsninger og svar, de ikke havde før.

Desuden blev Scientology assister leveret til alle, der spurgte om dem, herunder den person, der kom ind med rygsmerter, der forsvandt efter en Nerveassist.

Medierne fremmede også budskabet. Som en TV-station rapporterede: ”Hvis du går gennem Svätoplukovo torvet i Nitra, vil du helt sikkert ikke undgå at se det gule omrejsende telt ... Det er et humanitært program med to dele, den ene er at hjælpe i tider med katastrofer, og den anden er at hjælpe besøgende med deres egne problemer i livet. Dette omfatter forhold, arbejde, kommunikation, og hvordan man hjælper sig selv i disse områder.”

I de tre uger de Frivillige Hjælpere var i Nitra, hjalp de omkring 2.000 mennesker fra alle sektorer af det slovakiske liv med Scientology åndelig teknologi. Idet de forlod teltet, sagde en af de besøgende det hele: ”Tak for hvert minut I har brugt på at hjælpe mig. Jeg har nu en fantastisk følelse af fred.”GØR HJÆLP MULIG

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er døgnet rundt klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.