GUL: HJÆLPENS FARVE I UGANDA

KENYA
20. september 2019

Scientology Frivillige Hjælpere fra Kenya hjalp ofrene for mudderskred i det østlige Uganda med at komme sig og komme videre – endnu stærkere.

Endnu en gang forvandlede styrtregn Mount Elgons udløbere til en massiv flod af sten, jord og brokker, da mudderskred styrtede ned i Bududa-distriktet i Uganda, hvilket dræbte otte og ødelagde hjem for mindst tusind.

Inden for få timer mobiliseredes et hold Scientology Frivillige Hjælpere fra Kenya i deres gule T-shirts for at bringe hjælp til de hærgede lokalsamfund. Den ledende Frivillige Hjælper fra Kenya, Daniel Okello, der først for nylig var kommet hjem fra at yde hjælp til ofrene for cyklonen Idai i Mozambique, ledte et hold på 16 Frivillige Hjælpere i katastrofeindsatsen i Bududa.

De Frivillige Hjælpere koordinerede med de lokale myndigheder ved eftersøgnings- og redningsarbejdet, gravede grave, hjalp med oprydningen, og hvad der nu var brug for. Frivillige Hjælpere sørgede også for emotionel og åndelig omsorg gennem brug af Scientology assister – teknikker udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard for at fremskynde helbredelse fra stress og traumer.

Men da den slags katastrofer er en del af livet i distriktet, var det ikke nok at tage sig af de umiddelbare behov. De Frivillige Hjælpere ville sikre, at lokale Frivillige Hjælpere er til rådighed for at hjælpe, næste gang disse lokalsamfund er i nød.

Den Frivillige Hjælper fra Kenya, Daniel Okello, henvender sig til 2.000 elever fra Bududa Secondary School kort tid efter de dødbringende mudderskred.

Derfor gav de seminarer for at uddanne hele landsbyer i brugen af assister, og med de kurser og materialer, der er tilgængelige online gennem de Frivillige Hjælperes hjemmeside, uddannede de 41 lokale frivillige til at fortsætte deres arbejde, efter de vendte hjem.

Som påskønnelse for al deres hjælp og for at sørge for, at det fortsætter, skabte Bududa de Frivillige Hjælperes ressourcecenter til at fungere som hovedkvarter for levering. Ved indvielsen var der lokale embedsmænd til stede, inklusive lederen af Bududa-distriktets politi og medlemmer af det lokale byråd.

Taleren fra Bududas byråd, der henvendte sig til den forsamlede menneskemængde, før snoren blev klippet over til det nye center, sagde: ”Jeg lyttede meget omhyggeligt til Daniel, og jeg var meget glad for alt, hvad han forklarede om Scientology! Jeg havde lyst til at springe op fra min stol for at give Daniel et stort knus for at bringe Scientology Frivillig Hjælper-ressourcecenteret til Kuushu, Bududa!”

Distriktets politidirektør henvendte sig også til menneskemængden. ”Folk i Bududa, brug Ressourcecentret til at forbedre jer selv! Der er masser af interessante emner i Scientologys Frivillige Hjælperes hæfter, der vil forvandle jer til gode borgere!”

Med katastrofen overstået, de lokale Frivillige Hjælpere uddannet til at fortsætte og et Ressourcecenter åbnet, vendte Daniel og hans hold hjem til Suna i Kenya, hvor de er parate til den næste anmodning om hjælp, hvor end den bringer dem.