UD AF RUINERNE SKABT AF HAD SPRINGER NYT HÅB FOR SRI LANKA

SRI LANKA
10. august 2019

Et internationalt hold Frivillige Hjælpere tog til Sri Lanka, da der var behov for det, og hjalp landet med at skabe en æra med tillid og venskab, der overskrider religiøse, etniske og kulturelle skel.

Den 21. april var Jerome i kirke i St. Anthony’s Shrine i Colombo. Da han trådte udenfor et øjeblik, blev han rystet af en øredøvende eksplosion. ”Jeg kom til døren og var omgivet af sort røg. Indenfor var der døde kroppe og afrevne lemmer overalt. Blandt ofrene var mange mine venner.”

Inden for en time havde han og hans venner hjulpet med at trække alle de døde og sårede ud fra kirken. Men først da begyndte det virkelige arbejde.

Bombningen påskesøndag så ud til at skrue tiden tilbage til Sri Lankas 26-årige borgerkrig. Jeromes største frygt var, at angrebene ville genantænde mistillid og tilskynde til interreligiøs vold mellem buddhistiske, hinduistiske, muslimske og kristne samfund.

Frivillige Hjælpere mødes med ypperstepræster ved det buddhistiske universitet i Kandy.

Men så fandt Jerome de redskaber, han havde brug for til at sikre varig fred, da en spejderven fra Nepal ankom for at give humanitær hjælp som del af et Scientology Frivillig Hjælper-katastrofeberedskabshold, der også omfattede Frivillige Hjælpere fra Indien og USA.

Jerome forstod med det samme betydningen af en teknologi, der både er praktisk og åndelig, og som er i stand til at håndtere den desorientering, det traume og tab, som hans venner og hele landet oplevede. Jerome uddannede sig i kapitler fra Håndbog i Scientology og sluttede sig til katastrofeberedskabsholdet.

”Jeg kom til døren og var omgivet af sort røg. Indenfor var der døde kroppe og afrevne lemmer overalt. Blandt ofrene var mange mine venner.”

Holdet tog kontakt med alle dele af samfundet i Sri Lanka. De dannede et partnerskab med uddannelsesforeningen i det muslimske distrikt Kinniya for at levere uddannelse i Studieteknologien, kommunikation og Scientology assister til over 20.000 elever i 66 skoler.

I det buddhistiske lokalsamfund, der repræsenterer omkring 70 procent af landets befolkning, samarbejdede de Frivillige Hjælpere med et buddhistisk samfund, der giver højere uddannelse til buddhistiske lokalsamfund over hele verden. Et seminar uddannede 40 lærere fra 15 lande i kommunikation og Studieteknologi. Samfundet ønsker fremadrettet at indarbejde denne uddannelse i deres pensum.

Som et åndeligt land har alle dele af Sri Lankas samfund budt de Frivillige Hjælperes hjælp velkommen, og grupper af Frivillige Hjælpere dukker op over hele landet.