AT TACKLE LIVETS UDFORDRINGER I QUEENSLAND

QUEENSLAND, AUSTRALIEN
19. november 2019

Paula Neal fra det aborigine samfund Yarrabah i Australien fandt effektive redskaber til nogle af sit samfunds vanskeligste problemer.

Yarrabah Aboriginal Corporation for Women i Queensland, Australien, er et center for kvinder, som giver kriseindkvartering til kvinder og børn, der flygter fra vold i hjemmet, med fokus på at servicere lokale kvinder.

Paula Neal (nummer to fra højre), medarbejder i kvindecentret (til højre) og Paulas familie modtager certifikater efter færdiggørelse af Frivillige Hjælper-uddannelsen.

Da den daglige leder Paula Neal stødte på et eksemplar af Håndbog i Scientology: Redskaber til livet-dvd’en – en film, der introducerer 19 Scientology redskaber til at overvinde livets problemer – indså hun, at den var relevant for hendes eget arbejde, og bad om lokale seminarer for sine medarbejdere.

De meget dramatiske fordele kom under workshoppen i Kommunikation, hvor medarbejdere dannede par og øvede kommunikationsøvelser udviklet af Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard, og bemærkede forbedringerne i deres egen sindsligevægt og kommunikationsevner.

Paula Neal, daglig leder for Corporation for Women.

En medarbejder følte, at al ”støjen” og ”travlheden” faldt til ro i hendes univers. Og Paula bemærkede, at hun nu ”beholdt fatningen”, da andre prøvede at gøre hende oprørt, og ikke kom ud for skænderier, som hun ellers ville have haft.

Paula indså, at denne viden og teknikkerne havde bredere anvendelighed i hendes samfund. Som enlig mor til seks børn var hun meget bevidst om problemet med mobning mellem børn i skolerne og indså den indlysende relevans af workshops i Kommunikation for at håndtere problemet. ”Færdighederne er meget nyttige, meget enkle, praktiske og vigtige for vores yngre generation, da de bliver så ustabile og sårbare over for gruppepres og mobning.”

Paula introducerede den Frivillige Præst, som havde afholdt sine egne workshops, til rektoren for det nærliggende Djarragun College i Gordonvale, en skole for børn op til 12. klasse, hvis elevgruppe næsten udelukkende består af aboriginere og befolkning fra Torresstrædet. Mobning var et virkeligt problem på skolen.

De Frivillige Hjælpere bemærkede, at børn, der blev mobbet, også var dem, der opfordrede til det gennem deres eget drilleri. ”Jeg så, at eleverne hele tiden var uforskammede over for hinanden og skabte situationer, som let kunne eskalere.

”Scientology uddannelsen har helt klart gode, positive resultater og efterlader dig i en bedre position, end du var i før træningssessionen.”

Rektoren var interesseret i Scientology løsninger og arrangerede et pilotprojekt. Hele vejen i løbet af 4. termin leverede de Frivillige Hjælpere workshops i Kommunikation – inklusive med elever der dannede par til praktiske øvelser i kommunikation.

Elevernes tilbagemelding opsummerede det:

”Jeg har brugt det meget, efter jeg lærte at gøre det. Jeg bekymrer mig ikke så meget om drilleri nu. Og jeg kan være venligere, når jeg taler til [en anden elev].”

Lokalt seminar om, hvordan man bedre kan forstå andre ved Yarrabah Aboriginal Corporation for Women.

”Jeg kan få mine spørgsmål besvaret, og jeg bliver drillet mindre nu. Jeg lærte også, hvordan jeg får en bedre respons fra andre, når jeg fortæller dem, hvad de skal gøre, for nu kan jeg tale venligere i stedet for at råbe og bande.”

Og fra en elev, der bruger sine nye færdigheder uden for skolens rammer: ”Jeg har det bedre med drilleri nu, og jeg ved, hvordan jeg skal få mine spørgsmål besvaret. Jeg bruger det meget derhjemme.”

Efter pilotprojektets succes er der blevet fremsat et forslag om en bredere indførelse af workshops i Kommunikation for det kommende skoleår.

Og Paula kunne ikke være mere lykkelig:

”Scientology uddannelsen har helt klart gode, positive resultater og efterlader dig i en bedre position, end du var i før træningssessionen,” sagde hun. ”Jeg vil også gerne anbefale denne uddannelse til andre medlemmer af Yarrabah og andre aboriginersamfund og øsamfund ved Torresstrædet, da det ville være gavnligt for vores folk, der har oplevet traumer, sorg og tab, samt emotionel og psykisk stress.”