HVORDAN EN DOKTOR I BURUNDI BRUGER FRIVILLIG HJÆLPER-REDSKABER TIL AT HJÆLPE SIN FORARMEDE NATION

”Burundis afdeling for Frivillige Hjælpere” bragte forsyninger og håb til forældreløse i en flygtningelejr.

Dr. Jacques Mpawenimana forvandlede sine almennyttige organisation til en Frivillig Hjælper-kampagne rettet mod at opløfte folket i sit eget land.

I 2016 blev Burundi placeret som verdens mindst lykkelige nation. Da Burundi er plaget af korruption, en svag infrastruktur og dårlige sundheds- og undervisnings-tjenester, har landet kæmpet med at rejse sig fra sin position som en af de fem fattigste lande i verden.

I et forsøg på at bringe nyt håb til børnene i hans desperate nation, etablerede dr. Jacques Mpawenimana og Jean Pierre Hakizimana Health for All, en organisation til de mere end 500.000 forældreløse børn i Burundi.

Mpawenimana erkendte at på trods af sin humanitære ambition og sin medicinske ekspertise, manglede han redskaber. ”Vi har en vision, men vi har ikke nok viden til at forstå ’den virkelige grund’ og stå ansigt til ansigt med tingene,” sagde han.

Mpawenimana fandt, hvad han havde ledt efter på Scientology Frivillige Hjælperes (VM)-website og begyndte med det samme at tage dens gratis online kurser.

Som doktor fangede VM-teknologien om assister naturligvis Mpawenimanas opmærksomhed. Scientology assister ved sygdom og skader er teknikker, der henvender sig til fysiske vanskeligheder ved at bringe en person i bedre kommunikation med sin krop. På kort tid havde Mpawenimana og Hakizimana organiseret et seminar for 23 frivillige fra sin forening, hvor de blev introduceret til Scientology og assister.

Men de to ledere stoppede ikke der. De afsluttede alle deres 19 VM-online-kurser, hvor de lærte redskaberne til at håndtere alle aspekter af livet.

Mange medlemmer fra holdet Health for All har taget de online-kurser. Eric Barakamfitiye, som er en af de frivillige, afsluttede for nylige hele rækken af Frivillig Hjælper-kurser og skrev det følgende efter kurset om ærlighed og integritet: ”Jeg har personligt forandret mig fuldstændigt fra den brugbar viden, jeg fik. Når jeg nu ser mig i spejlet, ser jeg kvikkere og gladere ud. Jeg er virkelig til stede.”

Mpawenimanas Health for All kalder nu sig selv Burundis afdeling for Frivillige Hjælpere. I april samlede holdet mad og tøj sammen og besøgte en flygtningelejr, hvor 850 levede i afsavn, uden særlig meget mad, tøj eller medicinsk behandling.

Burundis Frivillige Hjælpere leverede tøj, salt og sæbe til 120 voksne, gav bælter og andet tøj til 50 børn og gav andre gode ting til mere end 200 børn. De taknemmelige flygtninge bad holdet om altid at forblive ved deres side. ”Med begreberne i Scientology,” sagde Mpawenimana: ”Kan vi sige, at vi klarer os godt.”



TAGER AFFÆRE
Tusinder er blevet udstyret med Redskaber til livet

I Taiwan lærer en seminardeltager, hvordan man hjælper en person med at overvinde fysiske vanskeligheder.

Hver dag vil du finde en Frivillig Hjælper, der styrker dem, der ønsker at forandre tilstande, ved at levere seminarer, der viser dem hvordan.

I de sidste seks måneder har Frivillige Hjælpere leveret 305 af sådanne seminarer om en række af livsfærdigheder, herunder hvordan man kan forudsige opførsel, hvordan man opdrager børn, løser konflikter og studerer bedre.

Seminarer finder sted i lande så forskellige som Fiji, Haiti, Taiwan og Kenya.

I Kenya, for eksempel, anmodede en lokal landsbypræst fra kirken Church of the Holy Spirit om at Frivillig Hjælper Daniel Okello ”fodrer dem med sandheden om livet”.

Så, med et seminar om Forståelsens bestanddele, underviste Okello kirkens medlemmer i, hvordan man kan bruge kommunikation til at frembringe affinitet og realitet i at tage beslutninger for menigheden og derved lette de oprivende situationer i gruppen.



VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Frivillige Hjælpere er på tilkaldevagt døgnet rundt, så de kan rykke ud ved alle former for katastrofer. Bidrag går til de frivilliges rejseudgifter samt til grundlæggende forsyninger til katastrofeofre, heriblandt mad, vand, telte og medicin. Fordi mange Frivillige Hjælpere også er uddannet i fremragende metoder til organisering, assistere de hjælpearbejdere, så operationer bevæger sig fremad så effektivt som muligt, under kaotisk situationer.