FRIVILLIGE HJÆLPERE ANERKENDT FOR DERES UBETINGEDE HJÆLP

FRIVILLIGE HJÆLPERE ANERKENDT FOR DERES UBETINGEDE HJÆLP
FRIVILLIGE HJÆLPERE ANERKENDT FOR DERES UBETINGEDE HJÆLP
FRIVILLIGE HJÆLPERE ANERKENDT FOR DERES UBETINGEDE HJÆLP
Stråler af solskin: En Frivillig Hjælper giver en assist til et barn efter orkanen (øverst); tak til de Frivillige Hjælpere for at redde et hjem (til venstre), et knus for at redde en kirke (til højre).

En ceremoni i centrum i Clearwater, Florida, hædrede Frivillige Hjælpere, der ydede lindring til lokalsamfundene, som var hærget af orkaner.

Scientology Frivillige Hjælpere blev hædret ved en banket på Fort Harrison i Clearwater. 50 frivillige, der havde bidraget med omkring 30.000 frivillige timer i de sidste tre år, blev anerkendt for deres arbejde.

Blandt deres mange aktiviteter i Florida bragte Frivillige Hjælpere hjælp til dem, der var berørt af orkanerne Florence og Michael – to af de værste storme til nogensinde at gennemryste Østkysten.

Orkanen Florence ramte North og South Carolina og Virginia, hvor lokalsamfund blev oversvømmet med så meget som 90 cm regn på fire dage – over 40 billioner liter vand. ”Et ældre par, vi hjalp, boede ikke langt fra en flod,” sagde en Frivillig Hjælper, der hjalp til under Florence. ”De havde fået 2,5 meter vand ind og mistet absolut alt. Konen var under behandling for kræft, og bedstemoderen, der boede hos dem, var 87 år gammel. De var heldige nok at komme ud, før floden skyllede vejen væk.

Vi ankom for at hjælpe denne familie, og da vi kom, var manden udmattet og apatisk. Han var normalt en kvik og munter person, der har genopbygget racerbiler som sin passion og havde boet i huset i 30 år. Han og hans kone havde allerede døjet med to oversvømmelser i de sidste 10 år og havde altid genopbygget derefter. Men nu havde de ingen oversvømmelsesforsikring og ingen virkelig måde til at få hjælp.

Vi ankom med over 30 Frivillige Hjælpere og begyndte at hjælpe ham med den hjerteskærende proces at fjerne en livstid af ødelagte ejendele. Vi rev gulve op og fjernede gipsplader, før livstruende mug kunne få fat. Da vi startede, var han apatisk og sad fast i chokket fra hændelsen. Ved dagens slutning havde han gradvist lyst op og talte, smilede og lavede sjov med os. Han blev ved med at gentage: ’Jeg kan ikke tro, at I er her hele dagen.’

Da vi pakkede sammen for at tage af sted, fortalte han os, at da han vendte tilbage til huset for første gang, aftenen før vi ankom, gik han ind og havde en enorm følelse af overvældelse. Han vidste ikke, hvordan han nogensinde ville komme igennem det alene, og han havde ingen at vende sig til for at få hjælp. Han tænkte, at der ikke var noget, der egentlig kunne gøres ved det. Han sagde, at han bare græd og satte sig på sin veranda.

”Han bad om hjælp og en stråle solskin. Næste dag om morgenen fik han en opringning fra sin præst, om at en gruppe Scientologister ville komme og hjælpe ham.”

Han besluttede, at han ville bede til Gud – det var det eneste, han vidste, han kunne gøre. Han bad om hjælp og en stråle solskin. Næste dag om morgenen fik han en opringning fra sin præst, om at en gruppe Scientologister ville komme og hjælpe ham. Da vi mødte talstærkt op med de gule T-shirts, farven på solskin, var alt, han kunne tænke: ’Tak, Gud. Jeg indså ikke, at du ville være så specifik!’”

Ved prisuddelingen sagde lederen af de Frivillige Hjælpere fra Florida, at de, der hjalp ved orkaner, illustrerede Frivillige Hjælperes karakter, som beskrevet af L. Ron Hubbard da han udviklede programmet midt i 1970’erne: ”En Frivillig Hjælper lukker ikke øjnene for smerte, ondskab eller tilværelsens uretfærdigheder. Tværtimod er han uddannet til at tage sig af disse ting og hjælpe andre med at opnå lindring såvel som ny personlig styrke.

”Hvordan opnår en Frivillig Hjælper sådanne mirakler? Han bruger dybest set Scientologys teknologi til at ændre tilstande til det bedre – for sig selv, sin familie, sine grupper, venner, kollegaer og menneskeheden.”GØR HJÆLP MULIG

GØR HJÆLP MULIG

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er døgnet rundt klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.