HJÆLPER FAMILIER MED AT HAMLE OP MED ORKANEN MICHAEL

Frivillige Hjælpere modtager og distribuerer fornødenheder til de evakuerede (ovenfor), samler sandsække for at forhindre oversvømmelser (øverst til højre) og opskærer væltede træer – alt sammen som svar på orkanen Michael.

Frivillige Hjælpere ankom straks og hjalp familier med at komme sig, efter at Mexico Beach, Florida, næsten blev ødelagt af orkanen Michael.

Mexico Beach var et naturskønt ferieområde på Florida Panhandle (Floridas nordvestlige kyst), som var kendt for sin lilleby-gæstfrihed, fiskeri og hvide sandstrande. Så ramte orkanen Michael kystsamfundet og ødelagde praktisk talt alt på sin vej.

Frivillige Hjælpere ydede støtte til beredskabet i eftersøgnings- og redningsfasen og blev så i byen for at hjælpe familier, hvoraf mange boede i deres hjem, der var ødelagt af stormen, og som var uden vand eller elektricitet.

”Vi viklede et hus ind i presenninger,” sagde en frivillig. ”Den ældre dame, der bor der, mistede hele sit tag, da det blev løftet af under stormen. Hun har ingen andre steder at tage hen lige nu.”

Bevæbnet med kædesave rykkede frivillige gennem byen og opskar væltede træer. Andre oprettede et distributionscenter, hvor de uddelte vand, hygiejnesæt og baby-forsyninger.

”Jeg vil gerne sende min dybeste tak til jer og jeres organisation for jeres indsats efter orkanen Michaels ødelæggende hærgen i vores lokalsamfund.”

Mens de fysiske skader var ødelæggende, var orkanens emotionelle påvirkning ikke mindre intens. ”En kvinde stod uden for sit hjem og græd,” sagde en Frivillig Hjælper. ”Hun bor alene – og har boet der hele sit liv. Alle ruderne var knust, der er stegende varmt udenfor, og der er hverken vand eller strøm. Og hun har ingen familie.” De Frivillige Hjælpere gav hende en lokaliseringsassist. ”Mod slutningen af assisten holdt hun op med at græde og sagde, at hun følte sig okay nu.” Kvinden indså, at hun kunne træde tilbage nu og se på situationen – hun havde måske mistet sine vinduer, men i det mindste havde hun sit hjem.

I den nærliggende by Callaway ryddede Frivillige Hjælpere op på den lokale kirkegård og i adskillige lokale parker, herunder Veterans Park, et af de områder byen virkelig er stolt af. Borgmesteren i Callaway lagde mærke til det og skrev et brev med en officiel tak til de Frivillige Hjælpere: ”Jeg vil gerne sende min dybeste tak til jer og jeres organisation for jeres indsats efter orkanen Michaels ødelæggende hærgen i vores lokalsamfund. Nu, hvor vi påbegynder vores lange rejse i vores anstrengelser for at komme på fode igen, vil vi altid huske den venlighed, vi blev mødt med af fremmede, som kom for at hjælpe os midt i denne nødsituation.”FAKTA

GLOBALT FRIVILLIGT ARBEJDE
Velgørenhed finansierer mange programmer, og frivillige er mere aktive end nogensinde.

31 %

AF BIDRAGSYDERE

verden over giver til NGO’er, almennyttige organisationer og velgørende organisationer, der er beliggende uden for deres eget land

77

MILLIONER MENNESKER

i USA tilbyder deres tid, talenter og energi for at hjælpe andre hvert år

42 %

AF BIDRAGSYDERE

verden over giver som en reaktion på naturkatastrofer

FØRSTE-

PRIORITETEN

for velgørende organisationer verden over er uddannelse

77 %

AF BEFOLKNINGEN

tror, at alle kan gøre en forskel ved at støtte en sagHJÆLP TIL AT GENSKABE HÅBET

HJÆLP TIL AT GENSKABE HÅBET

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe døgnet rundt. Dit bidrag vil finansiere Frivillige Hjælperes rejser såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.