MENS CARR-BRANDEN RASEDE, ANKOM NØDHJÆLPEN I ET GLIMT AF GULT

(Øverst) VM’ere redder dyrebart porcelæn og andre værdigenstande i ”Ud af asken”-indsatser for dem, der mistede deres hjem i Carr-branden i Californien, (til venstre) udlevering af støvmasker til indbyggere og (til højre) modtagelse af et takkebrev fra Frelsens Hær.

Carr-branden i det nordlige Californien brændte alt på sin vej. VM’ere var der for at hjælpe evakuerede og brandfolk.

Carr-branden i Californien brændte 93.000 hektar og 1.604 bygninger, hvoraf de fleste var huse. Ilden begyndte ved et uheld, da et fælgen på et fladt dæk skrabede mod asfalten nær et tørt krat i Shasta County nær statens nordlige grænse, og ilden derefter sprang over Sacramento River ind i Redding, amtets hovedsæde. De 4.766 brandfolk, der bekæmpede den, og de 38.000 evakuerede havde brug for lindring.

Få dage efter den første gnist var Frivillige Hjælpere på vej fra hele Californien og USA. Det første stop var Shasta County-evakueringscenter, hvor de med det samme hjalp de evakuerede med mad og vand, mens de leverede åndelig førstehjælp i form af Scientology assister, specielt til dem der havde mistet deres hjem.

De Frivillige Hjælpere bragte hjælp i form af forsyninger, herunder vand, tandpasta, paptallerkner og endog midler til dyr og andre fornødenheder for at hjælpe de, der var i nødhjælpscentrene. De gav også støvmasker til nødstedte beboere i det lokale supermarked, da luftkvaliteten blev forværret.

Alt imens fortsatte branden med at rase, og brandfolk manglede ressourcer og var udmattede. VM’erne satte deres gule telt op på Anderson-markedspladsen, der fungerede som centrum for brandfolkene. Der gav de assister til brandmænd såvel som vand, energidrikke og til tider is og iskaffe for at køle dem ned efter branden, der havde vokset sig så varm og så stor, at den skabte sit eget vejrsystem, herunder en ”brandnado”, hvilket betyder en roterende søjle af ild.

En brandmand, der ofte besøger en kiropraktor for kroniske smerter i nakken, sagde efter sin assist: ”Lige et øjeblik, hvad gjorde du? Smerten er væk!” Han fik Assister ved sygdomme og skader-hæftet, der giver den præcise teknologi om, hvordan assisten fungerede, så han kunne lære den selv og vise det til andre.

Udover at hjælpe et andet vigtigt nødhjælpscenter, Frelsens Hærs lokale center, hjalp VM’ere ikke blot de evakuerede, men brugte også deres organisatoriske evner til at koordinere den overordnede aktivitet. Frelsens Hærs vicedirektør for krisehjælp overrakte et brev med anerkendelse til VM’erne for deres arbejde.

De Frivillige Hjælpere blev et stabilt og velkomment syn ved et nødhjælpscenter i Bethel Christian Megachurch, hvor de hjalp med at uddele mad, vand, hygiejne-sæt – alt hvad nogen kunne have brug for. De blev kort tid efter inviteret til kirkens søndagssamling, hvor præsten anerkendte deres hjælp fra prædikestolen.

”De viste, at de havde hjertet med i deres arbejde ved deres omsorg for de mennesker, der var direkte påvirket, og for medarbejderne, der havde brug for assistance.”

I Bethel Kirke organiserede VM’erne ”Ud af asken”, hvor de tog med familier hen til deres forkullede huse og hjalp dem med at finde mistede minder, der kunne reddes. I et hjem havde ejeren mange værdigenstande og antikviteter, der var gået tabt, men til hans behagelige overraskelse var de frivillige i stand til at genvinde noget af hans porcelæn helt intakt. En nabo, der boede i nærheden, sagde, at det var første gang, de havde set ham smile i de to uger siden evakueringen.

Alt i alt hjalp VM’erne mere end 16.500 mennesker, leverede over 850.000 genstande til de evakuerede, gav over 10.500 støvmasker til lokale og donerede over 3.000 timers frivilligt arbejde. Med ordene fra Frelsens Hær: ”Vi er meget taknemmelige for deres hjælp gennem hele denne katastrofe. De viste, at de havde hjertet med i deres arbejde ved deres omsorg for de mennesker, der var direkte påvirket, og for medarbejderne, der havde brug for assistance.”HJÆLPER MED AT BRINGE LETTELSE

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe døgnet rundt. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.