EFTER JORDSKÆLVET I 2017 FOKUSERER MEXICOS FRIVILLIGE HJÆLPERE PÅ FREMTIDEN

Frivillige Hjælpere leverer et seminar for kirkemedlemmer (ovenfor); en præst og repræsentanter fra kommunen San Pablo Villa Mitla klippede snoren på de Frivillige Hjælperes telt (øverst til højre) og VM-uddannelse af skolebetjente (nederst til højre).

Da støvet havde lagt sig fra Mexicos jordskælv i 2017, uddannede VM’ere samfund så de var beredte på fremtidige katastrofer og dagligdagsproblemer.

Da et jordskælv på 7,1 rystede Mexico City i september 2017, var Scientologys Frivillige Hjælpere til stede for at bringe undsætning. Men da støvet havde lagt sig, rejste spørgsmålet sig om hvad man skal gøre når den næste katastrofe rammer. For at opfylde den efterspørgsel og mindske frygten, begyndte VM’erne på en VM-turné over hele landet der forsætter den dag i dag.

De begyndte i Guerrero-nabolaget i den nordlige del af Mexico City. De valgte placeringen på baggrund af dens placering tæt på mange skoler der anmodede om uddannelse. Fokussen for undervisningen var på en jordskælvsoverlevelses-procedure og redskaber fra VM-hæftet Løsninger til farlige omgivelser, herunder hvordan man ikke blot bringer materiel hjælp, men åndelig hjælp. For at sikre at skoler helt var forberedt på fremtidige katastrofer, blev der også leveret uddannelse til 530 skolepolitibetjente i Scientology Kirken i Mexico City.

Men da støvet havde lagt sig, rejste spørgsmålet sig om hvad man skal gøre når den næste katastrofe rammer.

VM-turnéen ankom så i Tlatelolco, en by der symboliserer behovet for katastrofeberedskab siden Nuevo Leon boligbyggeriet kollapsede under Mexicos jordskælv i 1985 der slog alle beboere indenfor ihjel. Jordskælvet i 2017 frembragte derfor bekymring, erindringer og panik, men VM’erne ankom for at bringe ro og give redskaber til nutiden og fremtiden. De placerede deres gule telt i Plaza de las Tres Culturas (Torvet for de Tre Kulturer). Et barn der besøgte teltet i den nærliggende by Guerrero med sin familie deltog i et VM-seminar og bekendtgjorde stolt at hun vidste nøjagtigt hvad hun skal gøre under et jordskælv. De Frivillige Hjælpere rejste sydpå til staten Oaxaca og ankom i San Pablo Villa de Mitla. De leverede til skoler og også til politiet, embedsmænd fra kommunen og medlemmer fra en lokal kirke. Teltet blev placeret på byens hovedtorv med en lokal præst og kommunale embedsmænd der klippede snoren ved indvielsen.

Frivillige Hjælpere leverede over 200 seminarer til 7.500 skoleelever, lærere, politibetjente og lokale kirkemedlemmer.FAKTA

REDSKABER TIL LIVETS PROBLEMER
Håndbog i Scientology tilbyder redskaber til at håndtere hverdagens situationer såsom disse:

$635

MILLIARDER

er det anslåede beløb der bruges på kronisk smerte i USA hvert år

20

mennesker

bliver hvert minut fysisk mishandlet af en partner i USA – det er 10 millioner mænd og kvinder om året

35 %

af kvinder

over hele verden har oplevet vold fra en partner

264

millioner

børn internationalt går ikke i skole

45 %

af børn

i alderen 15 til 17 der faktisk går i skole vil afslutte gymnasietHJÆLP MED AT REDDE LIV

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er døgnet rundt klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.