LAVA OG ASKE KAN IKKE STOPPE HJÆLPEN FRA DE FRIVILLIGE HJÆLPERE

Scientologys Frivillige Hjælpere giver assister til drengespejdere og katastrofeberedskabsarbejdere efter vulkanen Fuego i Guatemala tog 110 liv.

Scientologys Frivillige Hjælpere (engelsk: Volunteer Ministers – VM) stod klar til at give både åndelig og materiel bistand da vulkanen Fuego i Guatemala tog 110 liv.

Volcán de Fuego (Vulkanen af Ild) i Guatemala er en af Mellemamerikas mest aktive vulkaner, men dens udbrud den 3. juni 2018 viste sig at blive dens mest dødbringende, som dræbte mindst 110 mennesker hvoraf de fleste levede i landsbyer på dens skråninger. Det var ikke det at lavaen var fatal, men en rivende ”pyroklastisk flod”, en masse af aske og lava-partikler der ikke kan løbes fra som når op på hastigheder på op mod 700 km/t. og er rygende varm. Det var det samme der ødelagde den romerske by Pompeji.

Foruden to efterfølgende udbrud, gjorde den varme lava som blokerede veje indsatsen fra redningsmandskabet endnu hårdere. Med mere end 3.500 der nu var evakuerede, blev krisecentre oprettede mens familier søgte efter de manglende og døde. Inden for en dag efter det første udbrud var Guatemalas Scientology Frivillige Hjælpere på stedet og fik snart følgeskab af et hold af Frivillige Hjælpere fra Mexico og Costa Rica, såvel som Los Topos (Muldvarpene) – specialister i sådanne redningsoperationer.

De Frivillige Hjælper tog sig først og fremmest af de basale behov, fra toiletartikler til dem der havde mistet deres hjem, til nye støvler til brandfolk hvis støvler var så smurt ind i aske og mudder at de var ubrugelige. De leverede Scientology assister for at lindre den psykiske lidelse. Så, for at sikre at de lokale var bedre forberedt på enhver af sådanne fremtidige kriser, udførte VM-holdet herefter træningsseminarer fra Håndbog i Scientologys 19 kapitler. De uddannede borgmesteren i byen San Juan Alotenango og hans personlige personale i kurset Organiseringens grundlag. Efter kurset udarbejdede byens medarbejdere en ny organiseringstavle og tilføjede til den en sektion til forebyggelse og håndtering af katastrofer.

Borgmesteren gav udtryk for sin taknemmelighed for VM’ernes omsorg: ”I ankom i begyndelsen af katastrofen,” sagde han, ”Nu har I uddannet os i Organiseringstavlen, og den er blevet en vigtig handling for os da vi var i forvirring. Ved at bruge Organiseringstavlen kan vi opnå mere da vi nu ved hvad vi skal gøre og hvem der gør hvad.”

VM’erne slog sig også sammen med hæren for at konstruere midlertidige hjem for dem i lejre. De leverede uddannelse til universitets- og sygeplejestuderende og drengespejdere der havde hjulpet med hjælpearbejdet.

Inden for to måneder efter det første udbrud hjalp VM’erne direkte over 13.400 og uddannede 639 i teknologien til at hjælpe sig selv og andre.Intet sted er for fjernt eller for glemt til katastrofeberedskab. Slut dig til os i nødsituationer.

TAGER AFFÆRE
Slut Dig til Os i Nødsituationer

De Frivillige Hjælpere er kendt verden over for at være en af de første private nødhjælpsstyrker til at ankomme på katastrofestedet og de sidste der tager af sted. For at gøre det kræves et netværk af uddannede og parate Frivillige Hjælpere som kan reagere i nødsituationer.

Hvis du gerne vil blive en del af dette netværk, så lav de gratis Scientology Frivillige Hjælpere online-kurser på www.frivillighjælper.org, specielt kurserne om Assister ved sygdom og skader, Løsninger til farlige omgivelser og Kommunikation.

Disse kurser vil give dig den grundlæggende teknologi du behøver for at komme i gang med det samme hvis katastrofen rammer. Selv hvis du ikke har erfaring med katastrofehjælp, vil du blive uddannet yderligere på stedet og blive endnu mere fortrolig med at hjælpe andre. Lad os vide hvis du ønsker at blive en del af vores nødhjælpsstyrke ved at kontakte os. Se scientology.tv/Binod-Sharma som et eksempel på katastrofeberedskab i aktion.HJÆLP MED AT REDDE LIV

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er døgnet rundt klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.