Chile: Scientology Frivillige Hjælpere tager sig af ofrene
for jordskælv og tsunami

Områder, der var berørt af jordskælvet den 27. februar.
Tidligt om morgen den 27. februar 2010 blev Chile rystet af et jordskælv på 8,8. De største rystelser skabte en tsunami, der dræbte hundredvis af mennesker og påvirkede over 2 millioner i de forskellige byer i landet. Byen, der blev mest berørt var Concepción, den næststørste by i landet, der ligger omkring 450 km fra Santiago, Chiles hovedstad. Scientology Frivillige Hjælperes netværk mobiliserede chilenske Frivillige Hjælpere i Santiago og Rancagua, en by cirka 350 km nordøst for Concepción.

Siden begyndelsen af marts har Scientology Frivillige Hjælpere arbejdet sammen med Røde Kors, chilenske spejdere og andre organisationer i Chile for at organisere og yde den nødvendige støtte til de ramte områder. Scientology Frivillige Hjælpere ankommer fra Venezuela, Argentina og Mexico og slutter sig til holdene. 

I marts og april 2010 hjalp Scientology Frivillige Hjælpere ofrene for jordskælvet og tsunamien på de forskellige lejre omkring Concepción, Rancagua og havnebyen Talcahuano, der blev ødelagt af en tsunami. Udover åndelig bistand, grundlæggende lægehjælp og uddeling af forsyninger fortsætter Scientology Frivillige Hjælpere med at arbejde sammen med den chilenske flåde (Armada de Chile) for at oprette krisecentre og genopbygge hjem. Et hold af Scientology Frivillige Hjælpere i Concepción provinsen udfører oprydningsarbejde, fjerner murbrokker fra skoler og andre offentlige bygninger for at genoprette de offentlige tjenester.

I maj 2010 fortsatte flere hold af Scientology Frivillige Hjælpere med at give den nødvendige assistance til ofrene for jordskælvet og tsunamien i Chile.

Den beskadigede tårnbygning i Concepción, marts 2010.
Shoppingområde i Concepción, marts 2010.
Flygtningelejr i havnebyen Talcahuano, Concepción provinsen, april 2010.
Oprydningsarbejde i Las Higueras, et område tæt på Talcahuano, april 2010.
Hjælp med lastning af forsyninger, marts 2010.
Tilrettelæggelsen af forsyningerne, maj 2010.
Armada de Chile (den chilenske flåde) hjælpes opførelsen af permanent genhusning, maj 2010.
Levering af råvarer til krisecentre, maj 2010.
Tagkonstruktion, maj 2010.

Levering af nerveassister – der bruges til at lindre smerte – i Concepción, Chile (april 2010).
Levering af berøringsassister – der bruges til at lindre smerte og ubehag – i Rancagua, Chile (marts 2010).
De Frivillige Hjælperes hold i Rancagua (marts 2010).