HVORFOR BLIVE EN FRIVILLIG HJÆLPER?
EN MANDS HISTORIE

Paco (i midten i hvide lange ærmer) står med andre Frivillige Hjælpere i Rockport, Texas, hvor de hjalp med at fjerne affald, genopbygge huse og genopbygge liv.

Paco fandt sit kald som Frivillig Hjælper, efter orkanen Harvey og orkanen Maria ødelagde alt på deres vej.

Francisco ”Paco” Cedeno Murillo var Frivillig Hjælper i næsten tre måneder, da katastrofen ramte. For nogle år siden ville man dog ikke have forventet at se ham der. ”Da jeg kom til USA, forlod jeg mit land [Mexico], fordi jeg prøvede at gøre mit liv bedre, forbedre mig selv. Jeg var involveret i bander og stoffer,” forklarer han. ”Med Scientology følte jeg tilskyndelsen til at hjælpe andre. I 2016 besluttede jeg at blive involveret med de Frivillige Hjælpere og begyndte at hjælpe ved et VM-telt ved Martin Luther King Day-paraden.” Det blev hurtigt en regelmæssig ting for Paco, og han hjalp med at holde VM-seminarer og sætte teltet op ved arrangementer i Los Angeles.

Det var da orkan-sæsonen ramte, at det at være Frivillig Hjælper blev hans kald. Først ødelagde orkan Harvey det sydlige Texas. Paco siger: ”Jeg tog derover og så, at jeg ville blive et stort aktiv i de anstrengelser, da jeg har omfattende færdigheder inden for konstruktion. Jeg fik ansvaret for at køre produktionen, og fra det så jeg, at dette er, hvad jeg kan lide at gøre.

I en hvilken som helst type katastrofe bliver huse ødelagt. Jeg var i Rockport, Texas, i tre uger, og min viden med hensyn til hjem tillod mig at undersøge et område og afgøre, om det var sikkert eller ej for en gruppe af frivillige at tage derhen og rydde op. Men det var ikke bare beboere. Vi arbejdede direkte med brandvæsenet. Nødhjælpsarbejderne hjalp andre, så vi hjalp dem.”

Hvad der gjorde størst indtryk på Paco, var de mennesker, han hjalp: ”En historie, der sidder klart i mit hoved og hjerte, er, i Texas tog vi til en veterans hjem. Han var oprørt, ingen hjalp ham. Vi dukkede op og tilbød at hjælpe. Han så tvivlsom ud i første omgang, men så organiserede jeg alle, tildelte de forskellige funktioner, og vi gik alle i gang. En VM gav krigsveteranens far en Scientology Assist, og han begyndte at klare sig bedre.

Da han så vores arbejde, blev han gladere og gladere og kom hen til mig og spurgte: ’Paco, hvad vil du have, at jeg gør nu?’ Så han begyndte at arbejde med os og nogle få timer senere, blev vi færdig med, hvad der ville have taget ham to uger alene. Da vi tog af sted, sagde han: ’Paco, kan jeg tage med jer?’ og han hjalp os med det næste hus.”

Efter Texas ødelagde orkanen Maria Puerto Rico. Paco blev kontaktet igen, men denne gang for at blive den ansvarshavende for hele VM-indsatsen. Der var ingen måde at sige nej: ”Jeg følte bare, Puerto Rico var noget, jeg var nødt til at gøre, der var ingen måde, jeg kunne sige nej.

”Jeg følte bare, at Puerto Rico var noget, jeg var nødt til at gøre, der var ingen måde, jeg kunne sige nej. Så jeg tog derhen og var der i to måneder.”

Så jeg tog derhen og var der i to måneder. Da vi tog derhen, arbejdede vi først på at rydde veje, fjerne affald og træer. Faktisk nævnte general Buchanan, hovedlederen for tropperne i Puerto Rico, os i et interview på medierne.

Han sagde, at han fik fortalt af folk i hæren, at en gruppe mennesker fra Scientology Kirken kom med en masse kædesave og begyndte bare at beskære træer. Efter at vi havde ryddet veje, begyndte vi at arbejde på mad- og vand-forsyningslinjer og at give assister.

I Puerto Rico tog vi til så mange kommuner, og vi tog til områder, få andre tog til. En by, Castañer, var en to timers kørsel, og da vi ankom, var de lokale forbløffede over, at nogen kom. Vi bragte mad og begyndte at læsse af, og det blev en lille fest. Det var bare utroligt at se deres ansigter, de var så taknemmelige.

Vi var bare som en familie. Det var bare så forfriskende at arbejde med dem.”GØR HJÆLP MULIG

Frivillige Hjælpere står til rådighed over hele verden og er døgnet rundt klar til at rykke ud til en hvilken som helst katastrofe. Dit bidrag vil finansiere rejser for frivillige såvel som mad, vand, telte og medicinske forsyninger til ofre for katastrofer.