Rapport fra Nashville: Scientology Frivillige Hjælpere og oprydning efter oversvømmelse i Nashville

Scientology Frivillige Hjælpere bemander Nashville krisecentre.
Oprydning i Nashville.
Mange huse blev ødelagt.
Oversvømmelsesskader i Nashville.
En Frivillig Hjælper assisterer et par på et krisecenter.
I den første weekend af maj flød Cumberland-floden over sine bredder og oversvømmede Nashville. Hele kvarterer stod under vand, og feriesteder, restauranter og hoteller var oversvømmet med flodvand og mudder. Borgmester Karl Dean regner med, at oprydningen vil koste 1,5 milliarder dollars og at hjælpearbejdet vil fortsætte i flere måneder.

Så snart de fandt ud af, at de kunne forvente oversvømmelser, og at katastrofehjælps-centre var i gang med at blive sat op, ringede Scientology kirken og Celebrity Centret i Nashville til deres Scientology Frivillige Hjælpere. De Frivillige Hjælpere begyndte at yde nødhjælp, selv før de store oversvømmelser begyndte, og de har fortsat lige siden. De arbejder som en del af ”Hands On Nashville” – byens officielle frivillige korps.

De første par dage hjalp de Frivillige Hjælpere på katastrofehjælpscentrene samt med evakueringer. Flere krisecentre blev oprettet på skolerne, og de Frivillige Hjælpere hjalp med at bemande og organisere dem. Alle 1.500 gæster på Opryland Hotel måtte evakueres – gården var fuldstændig oversvømmet og vandet fra floden steg 3 meter inde i hotellet. Scientology Frivillige Hjælpere arbejdede på skolen, hvor Opryland gæster var anbragt, og hjalp dem med at finde deres bagage og bestille flybilletter ud af byen.

Det kan være temmelig forvirrende, når en katastrofe rammer. De Frivillige Hjælpere hjalp med at organisere krisecentre, tildele frivillige til de forskellige funktioner og vejlede dem, der havde brug for forskellige servicer, angående hvor de skulle gå hen. Folk fra hele byen dukkede op for at hjælpe, så en af de Frivillige Hjælpere sendte et hold ud til boliger, hvor hjælp var behøvet. Holdet sendte derefter sms’er med detaljerne tilbage til krisecentrene, således at frivillige kunne sendes til specifikke boliger, for at yde den hjælp, der var nødvendig.

Nogle af de Frivillige Hjælpere tog til Tennessee State Fairgrounds, hvor motorvejen var blevet oversvømmet. Nationalgarden var udstationeret der, og de Frivillige Hjælpere overtog et af stederne, hvor der blev uddelt vand, og de uddelte drikkevand hele dagen.

Så snart vandet begyndte at trække sig tilbage, begyndte de Frivillige Hjælpere på den vanskelige opgave at hjælpe naboer med at grave sig ud af mudderet og gennemgå bunker af vådt papir, ødelagte møbler og gennemblødte personlige ejendele. I et af husene var oversvømmelsen kommet ind med så stor kraft, at den havde løftet et flygel op fra gulvet og efterlod det med bunden i vejret, da vandet trak sig tilbage.

Det kan være temmelig hårdt, at få sit hus og alle sine ejendele ødelagt på en nat, det er ikke noget, du forventer. Så nogle gange når en Frivillig Hjælper kommer hjem til nogen, er de ret stressede. Når det sker, eller hvis de finder nogen, der er traumatiserede, giver de dem en af de servicer, alle Frivillige Hjælpere er uddannet i, kaldet en assist.. Assister er teknikker udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, og en af fordelene ved dem er, at de hjælper folk med at kommer over åndelige og følelsesmæssige traumer. Vores Frivillige Hjælperes hjemmeside indeholder et gratis kursus, hvor alle kan lære disse teknikker.

På grund af den mængde skader, der fandt sted over hele Nashville, planlægger Scientology kirken og Celebrity Centret i Nashville at fortsætte med de Frivillige Hjælperes servicer i løbet af de kommende måneder, og de tilbyder også gratis uddannelse i katastrofehjælp. For at tilmelde sig kurset eller finde ud af mere om programmet besøg kirken på 1130 8th Ave South, Nashville eller ring på 615-687-4600.