Scientology frivillige hjælpere afgiver løfte om at hjælpe med at fortsætte genopbyggelsen af Haiti
på landets flagdag

Scientology Frivillige Hjælpere fra Haiti og andre lande marcherer fra Port-au-Prince forstaden Carrefour til byen Leogane for at fejre ”Flag Day”, en national helligdag til minde om Haitis uafhængighed fra den franske undertrykkelse og slaveri i 1803.
Den 18. maj i år fik flagdagen i Haiti en ny betydning, da haitianere og venner fra hele verden bekræftede deres tilsagn om at genopbygge landet efter jordskælvet i januar 2010.

I denne ånd sluttede 100 haitiske Scientology Frivillige Hjælpere sig til snesevis af Frivillige Hjælpere fra udlandet, og de tog den timelange march fra Port-au-Princes forstad Carrefour til byen Leogane tirsdag den 18. maj, hvor de viftede med Haitis flag, der bar dets motto ”enhed og frihed” samt de klare gule bannere, der bekendtgør ”der kan gøres noget ved det” – mottoet for Scientology Frivillige Hjælpere.

I landsbyen Mariani i udkanten af Leogane, sluttede Scientology Frivillige Hjælpere fra Canada, Rusland, Ukraine, Mexico, Ungarn, Sverige, Schweiz, Danmark og USA sig til deres haitiske kollegaer i Haitis nationalsang, mens Max Beauvoir, Haitis vigtigste voodoo-leder, hejser Haitis flag på de Frivillige Hjælperes telt, hvor frivillige tilbyder gratis undervisning og personlig hjælp.

Haitis flagdag markerer den dag i 1803, hvor indfødte ledere rev det hvide felt ud af den franske trikolore, der danner et symbol på enhed i deres årti-lange kamp mod den franske undertrykkelse, som holdt 500.000 slaver på øen. Otte måneder senere blev dette det officielle flag for den nye nation i Haiti.

På trods af det haitianske folks passion og beslutsomhed – som gjorde Haiti til den eneste nation, der blev dannet succesfuldt efter et slaveoprør – var Haiti det fattigste land på den vestlige halvkugle selv inden jordskælvet. Omkring 300.000 børn blev forældreløse eller boede uden forældre, og ud af 182 lande rangerer Haiti som nr. 125 i læsefærdighed og nr. 158 i bruttonationalprodukt.

Disse faktorer og en række andre sociale situationer viser, at det ikke kun var naturen, der hærgede Haiti i januar. Disse situationer er, hvad Scientology Frivillige Hjælpere tager op i deres uddannelse. 

For eksempel er der ingen officielle byggelove i Haiti, og byen Port-au-Prince var dømt til at kollapse. Anne Kiremidjian, professor i civil- og miljøteknik ved Stanford University, har beskrevet det således: ”Selv et jordskælv af moderat størrelse ville have fået disse bygninger til at vælte. Dette jordskælv var meget stærkt, og de havde absolut ingen chance for at blive stående.”

Mens Scientology Frivillige Hjælpere fortsætter med at udføre hjælpearbejdet og byggeprojekter i Haitis hospitaler, klinikker, børnehjem og flygtningelejre. Arbejder de også på længere sigt med programmer til at tackle de bagvedliggende sociale problemer, der bragte Haiti på randen af ødelæggelse, og sikre at landet kommer igennem denne katastrofe som et stærkere samfund, hvis folk har de muligheder, de fortjener.

Scientology Frivillige Hjælpere har åbnet 280 grupper af Frivillige Hjælpere i Haiti og træner myndighedskontorer, samfundsledere og religiøse ledere, undervisere, studerende og spejdere. Da der er så mange traumatiserede i Haiti, begynder uddannelsen ofte med enten seminarer om ”Løsninger til hjælp mod de farlige omgivelser” eller ”Assister ved sygdom og skader”, som begge indeholder teknologi udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard for at hjælpe en person med at overvinde de traumatiske virkninger af en sådan katastrofe. Workshops følger almindeligvis derefter med de grundlæggende principper for organisering, planlægning og kommunikationsfærdigheder, som sikrer at befolkningen i Haiti har de værktøjer, de behøver for at genopbygge deres liv og deres fædreland.

Under udviklingen af Scientology Frivillige Hjælperes program i 1976, skrev L. Ron Hubbard: ”Det er vigtigt at forstå, at dårlige tilstande ikke bare sker. Det kulturelle forfald, vi ser omkring os, er ikke en tilfældighed. Det er blevet skabt. Medmindre man forstår dette, vil man ikke være rustet til at forsvare sig selv eller effektivt nå ud i samfundet.” Hvis du ønsker at vide mere om kurserne og seminarerne besøg Scientology Frivillige Hjælperes hjemmeside www.volunteerministers.org/train.