Scientology Rusland Goodwill-turneen afslutter en fireårig transsibirisk rejse på 30.000 kilometer

Scientology Frivillige Hjælpere fra Rusland afslutter rejsen gennem 10 tidszoner, og hjælper tusindvis langs den Transsibiriske Jernbane.
Et hold af Scientology Frivillige Hjælpere fra Rusland har gennemført en 30.000 kilometer lang tur gennem ti tidszoner – en rejse, der begyndte i Moskva for fire år siden. Siden august 2006 har disse frivillige rejst langs hele den transsibiriske jernbane og holdt foredrag, seminarer og kurser til omkring 8.000 personer om kommunikationsevner, studieteknologi, konfliktløsning, redning af ægteskaber, opdragelse af glade børn og fjorten andre emner indeholdt i Håndbog i Scientology. På hvert sted uddanner de Frivillige Hjælpere og etablerer grupper til at fortsætte med at hjælpe deres lokalsamfund.

Den 1. august 2006 gik et hold på tyve Scientology Frivillige Hjælpere om bord på den Transsibiriske Jernbane på den første station på strækningen – Yaroslavskiy stationen i Moskva – og begyndte en tur over 30.000 kilometer og ti tidszoner til Stillehavsbyen Vladivostok. I sommermånederne sætter de deres karakteristiske gule telt – en pavillon på 316 kvadratmeter med foredragslokaler, undervisningslokaler og et display, der beskriver Frivillige Hjælper-programmet. I vintermånederne, hvor temperaturerne aldrig nåede op over nul i månedsvis tilbød de deres tjenester i lejede haller.

Den transsibiriske goodwill-turnés leder Sergey Nikitin sagde: ”Vi er her for at yde effektiv hjælp – det er vores formål. Vores motto er: ”Der kan gøres noget ved det,” og det betyder ikke kun i tider med store katastrofer og nødsituationer, men i hverdagen.”

De Frivillige Hjælpere leverede foredrag, seminarer og undervisning og individuel hjælp i Perm, Jekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnojarsk, Zheleznogorsk, Ulan-Ude, Chita, Ussuriysk, Khabarovsk og Vladivostok på hospitaler, børnehjem, offentlige kontorer, brandstationer, handikapcentre, veteranforeninger, virksomheder, klubber og kvindegrupper.

For at sikre at kurser og bistand fortsat vil være tilgængelige med naboer, der hjælper naboer, har de Frivillige Hjælpere i hver by uddannet lokale beboere som Frivillige Hjælpere og hjulpet dem med at etablere grupper for at opretholde hjælpen, når turnéen tog videre.

Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard skabte Frivillige Hjælper-programmet i begyndelsen af 1970’erne som løsning på den stigende kriminalitet og vold for at give praktiske redskaber til at frembringe forståelse og medfølelse. Programmet har vokset til 200.000 Frivillige Hjælpere verden over, der har gjort tjeneste på 185 katastrofeområder, herunder Ground Zero efter 9. september, tsunamien i det sydøstlige Asien, orkanen Katrina og Haiti.