Scientology sponserede hjælpehold fra Italien rejser til Haiti

Italiensk nødberedskabshold der sendes til Haiti

Et hold på otte italienske katastrofespecialister sponseret af International Association of Scientologists tog til Haiti mandag den 15. marts. Fra Malpensa lufthavn i nærheden af Milano, tog de 2,7 tons forsyninger med sig herunder mere end 650 kg medicinsk udstyr og telte, 410 kg fødevarer og 125 kg medicin.

Det italienske team består af læger, nødhjælpsarbejdere og to Scientology Frivillige Hjælpere uddannet i katastrofeberedskab. Det er ledet af veterankatastrofespecialisten Dino De Pasquale, formand for La Pubblica Assistenza Croce giallo-Azzurra di Torino, en frivillig borgerbeskyttelsesgruppe grundlagt i 1992.

Holdet ankom mandag aften i Santa Domingo, Dominikanske Republik, og er nu ved at blive tolddeklareret for at komme ind i Haiti med deres vognlæs af forsyninger. Når de ankommer til Haiti, vil de tilslutte sig Scientology katastrofenødhjælpholdet, der har gjort tjeneste i Port-au-Prince de seneste to måneder.

Generalkonsul for Haiti i Milano, Marco Umberto Pasini, markerede deres afrejse med følgende tak:

Mine kære venner,

i denne tid med stor ulykke i mit land, er jeg mere rørt, end jeg kan udtrykke, over de frivillige, der er trådt frem for at hjælpe. Læger, sygeplejersker, akut medicinske teknikere, frivillige af alle slags har ikke tøvet med at give af deres tid og evner, idet de tilsidesætter deres egne personlige behov og deres familier.

Den umiddelbare katastrofe i Haiti er nu overstået. Tilbage er de daglige nødsituationer Haitis befolkning har at slås med, nødsituationer aviser ikke anser for at have ”nyhedsinteresse”, men de er måske endda mere alvorlige end dem de rapporterede om i dagene efter jordskælvet.

Det er her, I kommer ind, idet I arbejder i tråd med vores traditioner og skikke – der arbejder med det haitianske folk. Heldigvis er haitianere vant til at smøge ærmerne op og hjælpe sig selv – vi giver ikke op eller overgive os med tårer i ansigtet, når vi står over for en katastrofe. Og vi ved, at I tager dertil for at arbejde, ikke for at blive set på forsiderne af aviser.

I arbejder i baggrunden, planter frø, der vil vokse og være til gavn for mennesker i Haiti – frø af frivillighed. Vi værdsætter jeres hjælp, jeres kommunikation, jeres eksempel for andre, og jeres selvvalgte bidrag uanset de vanskeligheder, I støder på.

Med oprigtige ønsker om jeres succes,

Umberto Pasini
Generalkonsul for Republikken Haiti i Milano, Italien