Scientology Frivillige Hjælpere, hjemkommet fra Haiti, siger, at der er brug for mere hjælp

Scientology Frivillig Hjælper David Dempster, en skotte, der har boet i Clearwater, Florida, de sidste fire år, var på det første Scientology sponsorerede charterfly til Haiti den 16. januar, der lettede fra JFK International Airport i New York.

Flyet transporterede mere end 100 læger, sygeplejersker og akut-medicinske teknikere til Haiti og et team af Frivillige Hjælpere til at støtte dem i deres arbejde. Fem yderligere fly sponseret af scientologer har sørget for transport af over 600 læger og støtte-personale på donerede fly fra New York, Los Angeles og Miami. Dempster, der leverede meget tiltrængt administrativ hjælp til læger på to sygehuse i Port-au-Prince, er nu tilbage i Florida og reflekterer over sine oplevelser der.

David arbejder på General Hospital
i Port-au-Prince, Haiti
Dempster blev først tilknyttet Port-au-Prince General Hospital. ”På vores køretur til hospitalet var de fysiske ødelæggelser, vi så, overvældende,” sagde han. ”En lokal beboer fortalte mig, de fleste bygninger er lavet af betonblokke for at beskytte mod orkanskader, men dette hjalp dem ikke under jordskælvet. De skader blev yderligere forværret af den almindelige praksis med at blande ekstra sand i betonen for at spare penge. På grund af dette, smuldrede væggene under jordskælvet.”

På General Hospital leverede Dempsters team administrativ hjælp til læger og sygeplejersker på vagt. ”Vores Frivillige Hjælpere organiserede indkommende medicinske forsyninger, hjalp med at berolige nødstedte patienter, fordelte vand til patienter, bar bårer, hjalp ved fødsler og med amputationer, som der var mange af,” sagde han. ”Vi havde et hold på fire eller fem Frivillige Hjælpere til at hjælpe den læge, der kørte intensivafdeling i løbet af dagen og to Frivillige Hjælpere, der tog nattevagten. Dette gav et enormt løft i kvaliteten af patientbehandlingen.”

Dempster arbejdede også i University of Miamis hospitalstelt. Medicinsk personale var ankommet til Haiti, men uden administrativt personale til at støtte dem. Dette bandt læger, sygeplejersker og akut-medicinsk personale til administrative og logistiske opgaver, hvilket drastisk nedskar den tid, de havde til patientbehandling. For at frigøre lægerne og sygeplejerskerne overtog de Frivillige Hjælpere et utal af administrative støttefunktioner. Organisering af medicinske forsyninger var det første kritiske behov. Donerede forsyninger, der var blevet afleveret usorterede og umærkede, skabte bjerge af kasser og gjorde, at læger og sygeplejersker brugte dyrebare timer, når de forsøgte på at finde en bestemt medicin, en klemme eller en sprøjte. De Frivillige Hjælpere angreb uorden i forsyningsteltet, sorterede og stablede, organiserede og mærkede og arrangerede hurtig uddeling af de nødvendige artikler til det lægelige personale. Scientology Frivillige Hjælperes håndtering af forsyningsteltet gjorde det muligt for læger og sygeplejersker at bruge deres tid på at behandle patienter med mange reddede liv som et direkte resultat.

Et andet område med enormt behov var organisering og drift af modtagelsen – registrering af indkommende patienter, at give dem ID-armbånd og notere deres synlige skader, så læger og sygeplejersker hurtigere kunne vurdere og prioritere. Dempster blev sat i spidsen for de Frivillige Hjælpere i dette område og afløste en sygeplejerske, som havde gjort dette. ”Hun var meget lettet over at være i stand til at komme videre med egentlige sygepleje- opgaver,” sagde han, ”mens vi Frivillige Hjælpere tog os af de administrative og logistiske opgaver.” Tilbage i Florida siger Dempster, at det arbejde, der stadig skal gøres, er enormt, og han opfordrer andre til at arbejde som frivillige.