Scientology nødhjælps-arbejdere hjælper unge fra Haiti med at få benproteser i New Haven

Sygeplejerske og Scientology Frivillige Hjælper Ayal Lindeman, der har arbejdet i Haiti siden kort efter jordskælvet 12. januar, holdt i dag sit løfte til en haitiansk mand, hvis ben blev amputeret for at redde hans liv. 

Ralph og Ayal i Miami Universitys hospitalstelt i Port-au-Prince
Ralph-Mary Gedeon, 22, deltog i undervisningen på en ingeniørskole i Port-au-Prince den 12. januar, da hans skole kollapsede under jordskælvet og begravede ham levende. Hans far, Raphael Gedeon, løb panisk hen til skolen gennem bjergene af ødelagte bygninger og kaldte sin søns navn igen og igen, indtil han hørte Ralph-Mary skrige fra under murbrokkerne. I timevis brugte Raphael sine hænder for at forsøge at grave Ralph ud. Ude af stand til at flytte de tunge murbrokker løb han efter hjælp fra venner, og sammen gravede de gennem beton, metal og støv. Først halvanden dag senere nåede de endelig ned til Ralph.

Alvorligt tilskadekommen og med sit venstre ben knust bragte de ham til General Hospital i Port-au-Prince, hvor han mødte Ayal Lindeman.

Lindeman, der er uddannet sygeplejerske, akut-medicinsk tekniker og Scientology Frivillig Hjælper uddannet i katastrofehjælp, var ankommet til Haiti blot få dage efter jordskælvet med et Scientology sponsoreret fly. Et af de første transportfly, der fik tilladelse til at komme ind i landet, bragte mere end 100 haitianske læger, sygeplejersker og akut-medicinske teknikere samt et hold af Frivillige Hjælpere til at hjælpe dem med at yde lægehjælp. På grund af sin uddannelse var Lindeman tildelt hvervet med at lede organisationen af den intensive afdeling på General Hospital.

Idet han stod over for de værste betingelser, han nogensinde havde set som veteran fra 11. septembers Ground Zero-redningsaktioner, orkanerne Katrina og Rita og andre store katastrofer, sammensatte Lindeman et hold af læger og Scientology Frivillige Hjælpere og begyndte at rengøre afdelinger og organisere forsyningslinjer og prioritere patientpleje for de overbebyrdede læger. Mens lægerne kæmpede for at redde liv i primitive operationsstuer, tog Lindeman og hans team sig af patienter, der lå på madrasser indsmurt i kropssekreter og blod, hvor nogle af dem havde været uden mad eller vand i flere dage.

Lindeman bemærkede Ralph-Mary Gedeon og hans far Raphael, der aldrig forlod hans side, men som ikke kunne gøre meget for at lette den ulidelige smerte fra hans søns væskende sår på benet. Lindeman vidste, at selv med de store doser af antibiotika, som Ralph tog, ville det ikke redde hans ben. Hans nyrer svigtede. Kun amputering af benet ville redde den unge mands liv.

Men det at være amputeret i Haiti betød at leve livet som en udstødt. Han ville ikke være i stand til at afslutte sin ingeniøruddannelse. Han ville være afhængig af andre resten af sit liv. Ralph-Mary sagde, at han hellere ville dø.

Lindeman, der mærkede faderens store kærlighed, sagde til Ralph, ”Du er nødt til at leve et langt liv, fordi en dag får din far brug for, at du er der for ham, på samme måde som han er her for dig nu.” Han lovede Ralph, at hvis han gik igennem operationen, ville han personligt sørge for, at han fik en benprotese og den fysiske og ergoterapeutiske hjælp, han ville behøve for at leve et normalt liv. Ralph gik igennem operationen – en amputation midt på låret.

For at holde sit ord kontaktede Lindeman en gammel high school-kammerat, Dr. David Gibson, en ortopædisk kirurg, der underviser på Yale University og praktiserer på Saint Raphael hospitalet i New Haven. Dr. Gibson indvilligede i at påtage sig sagen. Saint Raphael-hospitalet indvilligede i at dække hans hospitalsophold.

Lindeman kontaktede derefter International Society of Aircraft Trading (ISTAT)/Airlink og aftalte med ejeren af et privat jetfly at bringe Ralph til USA. Han har også fået et medicinsk visum til ham. Lindeman og Ralph ankom til Connecticut. American Medical Response (AMR) sørgede for en ambulance fra Tweed Lufthavn i New Haven til hospitalet.

Ayal Lindeman lever efter mottoet for Scientology Frivillige Hjælpere: Der kan gøres noget ved det.