Scientology Frivillige Hjælpers førstehånds-beretning om arbejdet i Haitis katastrofe-beredskabs-team

Da hun hørte, at Scientology Kirken havde chartret et fly for at bringe medicinske forsyninger, læger, sygeplejersker og frivillig støtte til Haiti, ringede Elena, en Scientology Frivillige Hjælper og ansat i Scientology Kirken Tampa, til sin søster Michaela og bookede et sæde til dem hver på flyet den 16. januar.

De ankom i Haiti fem dage efter 7,0-jordskælvet ødelagde det meste af byen Port-au-Prince. Med en lastfuld medicinsk udstyr, bragte flyet over 100 læger, sygeplejersker og EMTs til at give akut behøvet hjælp og et team af Scientology Frivillige Hjælpere til at støtte dem i deres arbejde.

Så snart de landede, gik de i gang, og de Frivillige Hjælpere aflæssede det medicinsk udstyr med hjælp fra militært personale. De kom til at sove klokken tre om morgenen, men de frivillige var vågne igen ved daggry for at begynde deres første dag på Port-au-Prince General Hospital.

Hospitalet var blevet så godt og grundigt ustabilt af jordskælvet, at patienterne var blevet flyttet ud på græsplæner og fortove. Læger kæmpede for at redde liv, mens de manglede selv det mest basale udstyr, forsyninger og administrativ støtte.

Elena og hendes hold blev tildelt intensivafdelingen. De besluttede, at uanset hvad, der blev krævet af dem, ville de give al den hjælp der var behov for, så læger og sygeplejersker kunne redde menneskeliv.

Første prioritet var at give mad til patienterne – i kaosset efter jordskælvet havde nogle af patienterne ikke spist i tre eller fire dage. Det næste var at hjælpe på alle mulige måder, for at få patienterne klar til operation. Med læger, der arbejdede nonstop på operationsstuen, var der patienter, der ikke kunne få de nødvendige operationer på grund af manglende røntgenbilleder. Så de frivillige organiserede området og fremskyndede processen med at få taget de nødvendige røntgenbilleder, så lægerne kunne operere.

Med læger, der arbejder på udmarvende tolv timers skift, havde der ikke været noget personale, der arbejdede om natten, så Elena og hendes team udarbejdede et nathold, så patienterne altid var under opsyn.

”Jeg har aldrig følt mig så stolt, men samtidig ydmyg, som da jeg var i Haiti som Scientology Frivillige Hjælper,” sagde Elena. ”Det var et team, man kunne regne med fuldstændig. Vi gjorde alle mere, end vi nogensinde havde troet var muligt og arbejdede med nøjagtig det samme formål – at hjælpe folk i dette land.”