En haitiansk kvinde, bosat i Los Angeles, der mistede elleve familiemedlemmer under jordskælvet, slutter sig til Scientology Frivillige Hjælperes Haiti-team

Når et fly, der er chartret af Scientology Kirken, tager af sted fra Los Angeles med kurs mod Port-au-Prince den 21. januar, vil haitianske Jude Falaise og hendes 16-årige søn være om bord. Falaise mistede elleve familiemedlemmer – brødre, søstre, fætre og kusiner – i 7,0-jordskælvet den 12. januar og siger, at hun ønsker at hjælpe dem, der overlevede.

Mens de fik hjælp for deres sorg i sidste uge i en af Los Angeles’ Scientology Kirker, erfarede Falaise, at Kirken var ved at organisere et fly til Haiti for læger, sygeplejersker, EMTs og Frivillige Hjælpere. Hun kontaktede Scientology Frivillige Hjælperes katastrofekoordinator for at tilbyde sin families hjem i Port-au-Prince som bolig for frivillige, og da hun hørte om deres arbejde, besluttede hun sig for selv at slutte sig til holdet af frivillige.

Jude Falaise

”Jeg forlader mit trygge hjem, og jeg tager min teenagesøn med mig for at blive frivillig. Hvad nu, hvis det var mig, der var der med min familie, min mand, mine børn? Jeg føler, at det er min pligt at tage afsted.”

Hun har også kontaktet læger i Port-au-Prince for at tilskynde dem til at arbejde sammen med de Frivillige Hjælpere.

Mere end 100, herunder Scientology Frivillige Hjælpere og lægeligt personale, vil være med på torsdagens fly til Port-au-Prince, for at slutte sig til de hold der allerede er der, herunder 126 haitianske læger, sygeplejersker, EMTs og Frivillige Hjælpere, som ankom den 16. januar med et charterfly fra New York, arrangeret af Scientology Kirken. De Frivillige Hjælpere har base i Port-au-Prince lufthavnen, hvor de hjælper med tildeling af lægeligt personale, uddeler vand og mad og giver åndelig førstehjælp for at lindre chok, stress, udmattelse og traumer.