Borgmester anerkender Scientology frivillige

Borgmesteren i Torino, Sergio Chiamparino, hædrede ti civilbeskyttelsesforeninger, der støttede folk i L’Aquila og de omkringliggende landsbyer efter jordskælvet på 6,3, der ramte området og efterlod 1.500 sårede, omkring 28.000 hjemløse og 300 døde. Blandt de, der blev anerkendt, var Scientology Fællesskabets Borgerbeskyttelsesforening (PRO.CIVI.COS) bestående af 170 frivillige, som bidrog med mere end 35.000 arbejdstimer i samfundets tjeneste.

Torinos borgmesters Certificate of Merit i anerkendelse af Scientology Community Civil Protection Association (PRO.CIVI.COS) for forsvar af civile og nødhjælpsarbejde, udført på vegne af landsbyen San Giacomo og byen L’Aquila, der blev ramt af jordskælvet den 6. april 2009.Scientology frivillige påtog sig personligt at supervise og stod for driften af flere af lejrene, drog omsorg for alle aspekter af de fysiske behov og lindring af traumer eller ”åndelig førstehjælp” til dem, de tog sig af.

PRO.CIVI.COS er en del af Scientology Frivillige Hjælpere og er et omfattende program fra Scientology Kirken, der yder samfundstjeneste, katastrofehjælp og beredskabstjeneste. Siden det blev dannet for over 30 år siden af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, er programmet vokset til 203.000 Frivillige Hjælpere verden over, der har hjulpet i 185 katastrofeområder, herunder Ground Zero efter 11. september, Sydøstasiens tsunami og orkanen Katrina.