Taiwan scientologer hædret for katastrofe-hjælpindsatsen efter tyfonen Morakot

Scientology Frivillige Hjælpere blev hædret ved en ceremoni den 17. oktober for deres rolle i at hjælpe Taiwan med at komme sig over den mest dødbringende tyfon, der havde ramt landet i 50 år. Fr. Mei Tsu Lee, der repræsenterer Scientology Kirken Taiwan, modtog prisen, der blev overrakt af Frivillige Unges Sammenslutning og Kaohsiung byråd. Mange andre grupper og enkeltpersoner blev også anerkendt ved arrangementet.

Tyfonen Morakot ramte det sydlige Taiwan i august sidste år, den dræbte over 600 og forårsagede skader for omkring 1.500 millioner dollars. Over 2,5 meter regn oversvømmede øen og forårsagede rekordstore oversvømmelser samt jordskred, der begravede hele landsbyer.

På trods af at over 20.000 soldater var indkaldt til at yde katastrofehjælp, kunne det ikke have ladet sig gøre uden de frivilliges hjælp, at klare behovene for de omkring 7.000, der havde mistet deres hjem, og det enorme oprydningsarbejde, der var nødvendigt for at få øen tilbage til at have bare en antydning af normalitet.

Scientology Frivillige Hjælperes gule T-shirts blev hurtigt et velkomment syn i dagene efter tyfonen. Scientologerne hjalp med at uddele mad, vand og forsyninger, og de smøgede ærmerne op for at hjælpe landsbyerne med at fjerne de bjerge af mudder, der lå overalt.

Men det var Scientology assister – åndelig førstehjælp – der var den mest værdifulde hjælp fra Scientology Frivillige Hjælpere. Assister er procedurer, der blev udviklet af L. Ron Hubbard, og de giver lindring ved at behandle de følelsesmæssige og åndelige faktorer i stress, traumer, sygdom og skade.

”Jeg kunne ikke lukke mine øjne for at sove,” sagde en kvinde, der overlevede stormen. Assisten gav hende øjeblikkelig lindring. ”Fornemmelsen af følelsesløshed er væk, og nu kan jeg sove.”

”Tak for at hjælpe mig med at smile igen,” sagde en, der fik hjælp med en assist. ”Presset er væk.” Hun bad om selv at blive undervist i teknikken, så hun kunne hjælpe sin familie og naboer.

For den 64-årige kvinde, hvis banan farm bogstaveligt talt var skyllet væk, virkede det, som om tyfonen havde ødelagt alt. Hun var desperat af bekymring over, hvordan hun og hendes datter kunne komme videre. Men efter hendes assist så det hele anderledes ud: hun var afslappet, endda optimistisk, da hun begyndte at planlægge fremtiden.

De Frivillige Hjælpere var der ikke kun for Morakots ofre, men gav også assister til militæret, som udførte katastrofeberedskabet. En soldat blev så imponeret af den ændring, han oplevede fra sin assist, at han bad de Frivillige Hjælpere om at lære ham, hvordan man kan give dem. ”Jeg føler mig virkelig heldig, fordi jeg har hjulpet under denne katastrofe,” sagde han. ”Jeg har aldrig været involveret i en mere meningsfuld aktivitet. Nu vil jeg gerne gøre noget mere.”