Spejdere og Scientology Frivillige Hjælpere i samarbejde om at hjælpe befolkningen i Amazones

Kun få dage efter, at Scientology Frivillige Hjælpere og spejderledere fra Cuauhtémoc ankom til Iquitos, Peru, ramte den værste oversvømmelse i femten år området. Her er historien om, hvad de gjorde for at hjælpe befolkningen i området.

Et hold scientologer fra Mexico City gik sammen med Trop 333 fra spejderne i Cuauhtémoc om en Scientology Frivillige Hjælpere Goodwill-turné for at give befolkningen i Amazonas-området præcise metoder til at forbedre deres liv. Uddannet i praktiske teknikker udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard tager de af sted til Iquitos, Peru, indgangsporten til Amazones, på den sidste dag i april 2009. De kunne ikke vide, at de var på vej til at opleve en naturkatastrofe.

Midt i april havde ugers kraftige regnskyl gjort at Amazonfloden nåede sit højeste niveau siden Perus nationale meteorologi- og hydrologi-institut begyndte at føre optegnelser. Det nationale civilforsvarsinstitut, som forudså, hvad der var ved at ske, opfordrede borgerne til at planlægge evakuering af deres landsbyer mod højere terræn.

På grund af de Frivillige Hjælpere/Spejderes effektive arbejde, præsenterede civilforsvaret og Røde Kors de Frivillige Hjælpere med anerkendelser og anbefaler deres søsterorganisationer i Amazon-området at byde de Frivillige Hjælpere og deres værdifulde servicer velkommen.
Få dage efter Goodwill-turnéen var landet i Peru, blev de fanget i områdets værste oversvømmelser i femten år. Overvældet af mere end 10.000 ofre, der var tvunget fra deres hjem, havde den regionale direktør for civilforsvaret desperat brug for hjælp til at klare de evakuerede.

Holdet med de Frivillige Hjælpere/spejdere gik i gang. De organiserede distribution af mad og medicin til krisecentrene og hjalp folk med at blive installeret. Med de øjeblikkelige fysiske behov under kontrol begyndte de deres egentlige arbejde – at give Scientology assister til de evakuerede. Assister er teknikker udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, der behandler de følelsesmæssige og åndelige faktorer i stress, traumer, sygdom og skade.

I de næste to måneder arbejdede Scientology Frivillige Hjælpere Goodwill-turnéen sammen med civilforsvaret om at organisere uddeling af fødevarer, vedligeholdelse af krisecentrene og sammen med Røde Kors for at yde førstehjælp. De uddannede også lokale spejdere, der sluttede sig til Goodwill-turné-holdet med deres uvurderlige servicer, som Frivillige Hjælpere.

Inden længe bemærkede civilforsvarspersonalet en stor forskel mellem de Frivillige Hjælperes krisecentre og andres: de Frivillige Hjælperes krisecentre tømtes. I andre krisecentre var de evakuerede generelt modløse og forvirrede, ikke sikre på fremtiden – og de forlod ikke krisecentret for at vende tilbage til deres liv. De, i de Frivillige Hjælperes krisecentre, var på den anden side optimistiske, endda muntre. Beboerne arbejdede sammen i hold, planlagde anlægsprojekter for at genopbygge deres hjem, var på udkig efter og fandt nye job, og flyttede tilbage til deres hjem så hurtigt som muligt. De var kommet videre med livet.

Rygtet spredtes yderligere, og snart kontaktede embedsmænd fra byerne Nauta og Punchana de Frivillige Hjælpere og bad dem om at give seminarer om studieteknologien og de grundlæggende principper i kommunikation for de lokale skoler. Godt 1.800 studerende senere, før Goodwill-holdet fortsatte deres turné langs Amazon-floden, præsenterede skolens administration dem for anbefalinger og henstillinger, der tilskynder andre skoler til også at indarbejde studieteknologien og kommunikationsprogrammet for deres studerende.

Som anerkendelse af de Frivillige Hjælperes/spejderes effektive arbejde, udstyrede civilforsvaret og Røde Kors de Frivillige Hjælpere med påskønnende anbefalinger, så deres søsterorganisationer i andre af Amazon-flodens samfund vil hilse de Frivillige Hjælpere og deres værdifulde tjenesteydelser velkommen.