Scientology Frivillige Hjælpere fra Australien hjælper Samoa med at komme sig efter tsunamien

Et hold af Scientology Frivillige Hjælpere fra Australien hjælper Samoa med at komme sig over tsunamien, der ramte øen tidligt tirsdag den 29. september 2009.
”Vores Scientology assister er den ’åndelige førstehjælp’ mennesker har brug for under en katastrofe,” sagde Mathew Andrews, leder af Scientology Frivillige Hjælperes goodwill-turné ved det sydlige Stillehav, der koordinerer de Frivillige Hjælperes katastrofehjælp i Samoa.

Et hold af Scientology Frivillige Hjælpere fra Australien hjælper Samoa med at komme sig efter tsunamien, der ramte øen tidligt tirsdag den 29. september. Flodbølgerne bar hele landsbyer ud på havet og dræbte mindst 140.

Et jordskælv på 8,0, som var 190 km fra kysten, vækkede folk på Samoa klokken 6:48 den morgen. Ti minutter senere hamrede den første af fire fem-til-seks-meter-høje bølger mod kysten og væltede ind over land og ødelægge alt på deres vej.

Da de var blevet alarmerede om katastrofen fløj scientologer fra Sydney, Australien, til den ødelagte ø. Der sluttede de sig til et team af samoanere, der blev uddannet som Frivillige Hjælpere i 2008, hvor Scientology Frivillige Hjælpere Goodwill-turné i det sydlige Stillehav var i landet. De arbejder sammen om at hjælpe lokale embedsmænd med at levere basale fornødenheder til de flere tusinde overlevende, der har levet i nødhjælpskrisecentre siden katastrofen skete.

Scientology Frivillige Hjælpere har stillet deres gule telt op som hovedkvarter til deres nødhjælpsarbejde. Der – på krisecentre og i landsbyer over hele øen – giver de Scientology assister – enkle procedurer, der er udviklet af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, som hjælper mennesker med at komme sig over de følelsesmæssige og åndelige virkninger af traumer, sygdom og skade.

”Vores Scientology assister er den ’åndelige førstehjælp,’ mennesker har brug for i en katastrofe”, siger Mathew Andrews, leder af Scientology Frivillige Hjælperes Goodwill-turné i det sydlige Stillehav, der koordinerer de Frivillige Hjælperes katastrofehjælp i Samoa. Folk, der er sørgende, i smerte eller fikseret på tragedien, bliver udadvendte, årvågne og kan igen begynde at planlægge fremtiden. ”Vi hjalp en mand, der havde smerter og havde svært ved at gå. I dag så vi ham i byen. Han smilede, gik med lethed og kom hen til mig for at trykke min hånd.”