Scientology præst mindes 11. september under Scientology andagt i New York

Få husblokke fra Ground Zero i Scientology Kirken New York, holdt pastor John Carmichael en mindegudstjeneste for 11. september til ære for dem, der hjalp i kølvandet på terror-angrebene.

Mindehøjtidelighed i Scientology Kirken i New York, der ser tilbage på 11. september.
For otte år siden blev denne kirke hovedkvarter for Scientologys hjælpeindsats. Få minutter efter det første angreb, ankom lokale scientologer til stedet for at oprette og bemande katastrofecentre. I månederne, der fulgte, bidrog omkring 800 scientologer fra USA og rundt omkring i verden med tusindvis af frivillige timer på Ground Zero, med at uddele mad og vand, give personlig rådgivning til reddere og arbejde i lokalsamfundet for at hjælpe new yorkerne med at klare sig trods ødelæggelserne.

I en artikel i New York Times om de Frivillige Hjælperes arbejde lyder det: ”Mange religiøse organisationer leverer bistand ved katastrofen, kun få er så velorganiserede som scientologerne eller så tydeligt til stede.”

”11. september betød ’så er det nu’,” sagde pastor Carmichael. ”Hvad, der skete her i New York, fik det til at gå op for scientologer overalt, at det er vores ansvar at hjælpe vores lokalområder og samfundet.”

Pastor Carmichael påpegede, at de frivillige scientologers arbejde på Ground Zero markerede et vendepunkt for de Frivillige Hjælpere. Siden 11. september har de Frivillige Hjælpere faktisk hjulpet næsten 11 millioner mennesker i katastrofeområder, i byer og landsbyer på seks kontinenter ved hjælp af deres goodwill-turnéer.

Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard skabte Scientology Frivillig Hjælper-programmet for mere end 30 år siden. Siden da har Frivillige Hjælpere hjulpet til ved 185 af de værste katastrofer. I dag er de blandt de mest anerkendte uafhængige nødhjælpsorganisationer i verden.